Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 15 aug 2017

Villapriserna fortsätter stiga – men inte överallt

Positiv utveckling för småhus Småhuspriserna steg i snitt med 4 procent under den senaste tremånadersperioden. Mest steg priserna i Västernorrlands län. Men ett län uppvisade en prisnedgång på 4 procent. Snittpriset för ett småhus är nu 2,96 miljoner.

Statistiska centralbyrån, SCB, mäter regelbundet prisutvecklingen för småhus i Sveriges 21 län. Den senaste undersökningen omfattar maj-juli. 

I Västernorrlands län ökade priserna med 10 procent mellan första och andra kvartalet i år. I Jämtland steg priserna med 8 procent och snittet för hela landet landade på 4 procent. I Storstockholm, Storgöteborg och Stormalmö ökade priserna med 3-5 procent. 

Priserna föll endast i ett län – Örebro – och nedgången blev 4 procent. 

Upp, upp, upp
På årsbasis steg priserna i samtliga län och snittet blev 9 procent. Med en uppgång på 14 procent var prisutvecklingen starkast i Östergötland. Återigen hamnade Örebro längst ned med en uppgång på 3 procent. I Storgöteborg steg priserna med 12 procent, vilket var mer än i Storstockholm och Stormalmö som ökade med 6 respektive 9 procent. 

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.