Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 jan 1970

Under eftermiddagen och kvällen den 27 november har du möjligheten att träffa 12 intressanta småbolag. Du kan antingen vara med på plats i Stockholm eller titta på livesändningen i Facebookgruppen Aktier - Småbolagsjakten eller på Direkts youtube-kanal.

Plats: GT30, Bond, Grev Turegatan 30, Stockholm Tid: Kl. 15.15 - 20.30 med efterföljande mingel. Eventet är indelat i tre pass. Under de två pauserna mellan passen serveras kaffe samt wrap och dryck samtidigt som du ges möjlighet att prata närmare med bolagen. Här kan du se det livesända eventet.

Anmäl dig längst ner på sidan redan i dag för att säkra din plats. Glöm inte att anmäla eventuell gäst.

Program

15.15 Registrering 

15.25 Välkommen 

15.30 Switchr - investeringsplattform för solpaneler
Switchr är ett norskt bolag som grundades 2017. Företaget erbjuder en investeringsplattform där privatpersoner har möjlighet att investera i solpaneler i storskaliga solkraftverk. Switchrs affärsidé är att genom finansiering från privatpersoner köpa och optimera solparker. Bolaget planerar också att bygga nya solkraftverk i både utvecklade och tillväxtmarknader. Switchr tjänar pengar genom att ta ut en engångsavgift då en privatperson genomför en investering samt genom att ta en del av överskottet som investeringen i solparken genererar.

15.50 Divio - molntjänstföretaget på väg mot First North 

Divio erbjuder tjänster och verktyg som låter byråer, utvecklare och organisationer bygga kvalitativ närvaro på webben. I takt med en ökade digitaliseringen och ökade användandet av molntjänster har bolaget märkt ett allt större behov av deras tjänster. Bolaget genomför nu en nyemission inför en notering på Nasdaq First North.

16.10 Veg of Lund – trolig notering under 2020 
Veg of Lund utvecklar och säljer mellanmålsdrycker samt ett vegetabiliskt mjölkalternativ baserat på sin patenterade emulsion av potatis och rapsolja. Hela bolagets livsmedelsbas är vegansk, rik på omega 3-fettsyror samt fri från Livsmedelsverkets listade vanligaste allergener. Bolaget grundades som ett resultat av professor emerita Eva Tornbergs forskning vid Lunds universitet. Bolagets produkter ligger helt rätt i tiden då marknaden för växtbaserade livsmedel är relativt ung, växer kraftigt och går i linje med ett flertal av nutidens kanske mest betydelsefulla makrotrender - miljömedvetenhet, hälsomedvetenhet och on the go-trenden. Det vegetabiliska mjölkalternativet förväntas bli bolagets flaggskeppsprodukt och går snart in i kommersialiseringsfas. Bolaget undersöker möjligheterna för en börsnotering under första halvåret 2020. 

16.30 SenzaGen – modern utveckling av allergitester 
SenzaGen utvecklar, utför och säljer djurfria tester för bedömning av ämnens förmåga att orsaka allergier. Testerna ersätter djurförsök med mänskliga celler i provrör i kombination med artificiell intelligens och ger betydligt högre tillförlitlighet än övriga tester. Testmetoden är snabbare, kostnadseffektivare och mer träffsäker än djurtester. SenzaGen befinner sig i kommersialiseringsfas med ett nytt finansiellt mål, att nå break-even 2022. Baserat på kostnaderna för 2018 estimerar bolaget att de ska nå break-even med en försäljning av cirka 800 tester på en marknad där SenzaGen har potential att ersätta cirka 50 00 tester årligen.

16.50 - 17.10 Paus med kaffe

17.15 ASTG – ger stabilitet till en värld i rörelse 
ASTG är ett socialt och miljömedvetet företag som investerar i och utvecklar pålitliga tekniker, produkter och lösningar för säkerhet, precision och stabilisering, vilket möjliggör applikationer inom ett brett spektrum av branscher. Idag är företaget aktivt inom satellitkommunikationsbranschen och lösningar för avkänning av tröghetsrörelse, som används till exempel robotik och självkörande fordon. Med nytt ledarskap på plats har ASTG tar bolaget nu in nytt kapital för att genomföra sin tillväxtstrategi. Presentationen kommer att introducera företaget och fokusera på att förklara marknadsmöjligheterna för dess teknik. 

17.35 Hudya Group siktar mot notering i år 
Hudya Group är en nordisk operatör inom el, telekom-, försäkring, bank och larm / smarta hem med huvudkontor i Norge. Idén är att tillhandahålla vardagliga tjänster på ett rättvist och enkelt sätt. Hudya Group är ett snabbt växande innovativt skandinaviskt fintech-företag som grundades 2016 och som siktar på att noteras under Q4 2019 på Nasdaq First North i Sverige. Bolagets omsättning 2018 uppgick till 185 miljoner NOK och företagets marknadsvärde vid börsnoteringen kommer att vara cirka 400 miljoner NOK. 

17.55 Calmark ska bli global ledare för patientnära tester på nyfödda

Det medicintekniska bolaget Calmark, noterat på Spotlight, utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) som enklare och snabbare kan ge beslutsstöd i vården av nyfödda. Testplattformen består av en läsare med tillhörande engångstester, där tre viktiga och vanliga tester ska marknadslanseras under 2020. Calmark går nu in i slutspurten och genomför en företrädesemission med teckningsperiod 15 – 29 november. Långsiktigt ska bolaget erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds.

18.15 Nordic Iron Ore förbereder gruvstart 
Gruvutvecklingsbolaget Nordic Iron Ore går från klarhet till klarhet. Tidigare i höst offentliggjorde bolaget en genomförbarhetsstudie som visar att det finns goda förutsättningar för lönsam gruvbrytning vid Blötberget utanför Ludvika. Genomförbarhetsstudien, som är gjord av konsultbolaget Golder Associates, visar bland annat på en rörelsemarginal på 44 procent samt en återbetalningstid för gjorda investeringar på 5,6 år. Nordic Iron Ore ökar nu takten och genomför en företrädesemission som är säkrad till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

18.35 - 19.05 Paus med wrap och dryck

19.10 iZafe – positivt mottagande för läkemedelsroboten Dosell 
iZafe har under året framgångsrikt lanserat den patenterade läkemedelsroboten Dosell. Mottagandet har varit mycket positivt, vilket vidimeras av ett stort antal pilotprojekt i Sverige. Bolaget genomför nu en kapitalanskaffning om cirka 25,2 MSEK. Kapitalet ska ge bolaget de finansiella resurser som krävs för att utnyttja den fulla potentialen i nuvarande produktportfölj och fortsätta resan mot lönsam tillväxt. Emissionslikviden säkrar fortsatt penetrering av en allt större adresserbar marknad och att etablera Dosell som ett attraktivt digitalt och effektivt hjälpmedel inom vården.” 

19.30 SaltX Technology – marknaden för storskalig energilagring växer kraftigt
I och med SaltX:s framgångar för pilotprojektet i Berlin vid Vattenfalls anläggning, så har intresset för bolagets patenterande lösning av termisk energilagring i nanocoatat salt tilltagit det senaste året. För att SaltX ska fortsätta utvecklingen mot en kommersiell lösning baserat på storskalig energilagring – EnerStore –genomför bolaget en kapitalanskaffning via en fullt garanterad företrädesemission om cirka 80 miljoner kronor.

SaltX har under det senaste året visat med sitt pilotprojekt med Vattenfall i Berlin att teknologin kan användas storskaligt och ingått strategiska avtal som banar väg för att ta nästa steg i kommersialiseringen av Bolagets energilagringslösning.

19.50 Toadman Interactive – ökar verksamheten genom förvärv 
Toadman Interactive är en svensk spelutvecklare som utvecklar spel tillsammans med projektpartners. Till de spel och varumärken som bolaget varit med och utvecklat hör Call of Duty, Destiny, Dark Souls och Rage. Toadman Interactive är ett globalt bolag med över 200 anställda på 6 kontor världen över. Huvudkontoret är i Stockholm. Bolaget har de senaste åren gjort flera större förvärv, vilket kraftigt ökat omsättningen. Sedan början av 2019 är Toadman Interactive noterat på Nasdaq First North Growth Market. 

20.10 Lumito – ledande inom digital patologi 

Lumito arbetar med att utveckla framtidens digitala vävnadsanalys. Tekniken som baseras på så kallade uppkonverterande nanopartiklar (UCNP) syftar till att höja bildkvaliteten i biomedicinska avbildningstekniker. Lumitos patent omfattar att tillsammans med nanopartiklar som markör skapa bilder med hög upplösning av vävnader i till exempel tumörer. Tekniken har flera potentiella användningsområden, men i första hand har Lumito valt att fokusera på digital patologi. Bolaget planerar produktlansering under 2020, i första hand på den europeiska marknaden.

20.30 Mingel med snacks och dryck

icon  EVENT

Detta event är stängt för anmälningar.

Anmälningen är öppen: 2019-11-11 00:00 - 2019-11-27 16:00

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.