Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Sveriges bästa investerare ska utses i oktober. Förstapriset; en guldtacka värd nära 30 000 kronor.

Publicerad 1 sep 2015

Tävla med Sveriges främsta investerare

Måndagen den 5:e oktober börjar 2015 års upplaga av Investerar-SM. Värd för den tre veckor långa tävlingen är Nordens ledande derivatbörs NGM. Att delta kostar ingenting och är helt riskfritt. Tävlingen sker med fiktiva pengar men med riktiga börskurser i en enkel och lättanvänd handelsplattform.

Även i år är förstapriset en guldtacka från Commerzbank, en av de banker vars värdepapper du kan handla i tävlingen.


Tävlingen innehåller många utbildande inslag, såsom marknadskommentarer och analyser från bland annat den populära bloggaren Kavastu och Börshandlat. Deltagarna kan läsa kommentarerna på tävlingssajtens hemsida. NGM låter dessutom meddela att utbudet av priser har ökat sedan fjolårets tävling. Förutom ovan nämnda guldtacka kan man vinna en iPAD Gold, Apple Watch, olika tradingböcker och värdefulla prenumerationer av analystjänster.


Att använda börshandlade produkter 

Investerar-SM är främst en möjlighet att lära sig att handla med olika typer av börshandlade produkter. Även om handeln under senare år har ökat explosionsartat finns det fortfarande många aktiva investerare som ännu inte upplevt möjligheterna. Det är bland annat dessa personer NGM vill nå ut till med tävlingen.


– Investerar-SM ger dig möjlighet att helt kostnadsfritt lära dig att använda börshandlade produkter. Du handlar dem idag lika enkelt som vanliga aktier och kan med fördel anpassa risknivån helt efter den nivå som passar dig. Möjligheterna att ta positioner i exempelvis amerikanska aktier, olika råvaror och valutor har ökat markant tack vare börshandlade produkter, säger Tommy Fransson, vice VD på NGM.


Börshandlade produkter (även kallat ETP:er, Exchange Traded Products) är olika typer av värdepapper som tillåter användaren att med valfri risknivå ta position i olika tillgångar. Den vanligaste produkten är Bull & Bear-certifikat som utöver svenska och utländska index ger möjlighet till exponering mot aktier, råvaror och valutor.


Amerikanska aktier populära i fjolårets tävling

Under fjolårets tävling tog många av deltagarna chansen att utöver Bull & Bear-certifikat även testa Minifuturer, ett liknande instrument som erbjuder olika nivåer av hävstång. Minifuturer är lämpade för den som vill hålla positioner över längre tid. Den som vill spekulera mera långsiktigt på börsen kan lära sig att handla med Minifuturer som ett alternativ till exempelvis indexfonder. 


I fjol tog många av de tävlande även chansen att handla amerikanska aktier som Google och Facebook. Det starkt växande intresset för amerikanska aktier har medfört ökat utbud av amerikanska aktier de senaste åren. Detta såg vi inte minst vid den spektakulära emissionen av Alibaba vars Bull-certifikat snabbt blev en av de mest handlade produkterna på hela börsen.


Så här går tävlingen till:

Anmäl dig på tävlingens webbplats via länken nedan. Du kommer få ett mail med användarnamn, lösenord och instruktioner för tävlingen. Vid tävlingens start den 5:e oktober loggar du in på tävlingssidan och handlar sedan så mycket du vill under tre veckor. 


Den deltagare som ökat sitt kapital mest vid tävlingens slut vinner. Det finns också deltävlingar kallade "Veckans raket", vilket innebär att de deltagare som tjänat mest pengar en enskild vecka vinner priser. Du kan dagligen följa ställningen och se hur du ligger till på Topplistan.


Besök tävlingens <a target="_blank" href="http://www.investerar-sm.com/">hemsida och anmäl din medverkan.


Vill du lära dig mer? Besök <a target="_blank" href="http://www.ngm.se/utbildning/start/">NGM:s utbildningssida.


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

”Vi är överlägsna konkurrenterna”

Efterfrågad produkt på väg mot marknaden. Det svenska teknikbolaget Flexiwaggon står nu inför det verkliga genombrottet med sin smarta och på många sätt unika järnvägsvagn. Flera internationella samarbeten är etablerade och när den första vagnen snart är klar går försäljningsarbetet in i en mycket intensiv fas. – Vi är överlägsna konkurrenterna, säger Flexiwaggons vd.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.