Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Svenska Bostadsfondens mest kända fastighet Gästgivaren 4 i Söderköping är nu såld.

Publicerad 31 aug 2012

Svenska Bostadsfonden säljer sin flaggskeppsfastighet

Svenska Bostadsfonden har under sommaren avyttrat tre av sina bostadshyresfastigheter. En av dessa är stoltheten Gästgivaren 4 i Söderköping.

Under sommaren stod det klart att Svenska Bostadsfonden säljer sina tre fastigheter, Gästgivaren 4 och 5 i Söderköping samt Pokalen 27 i Norrköping. Försäljningarna skedde efter intensiv uppvaktning från flera fastighetsbolag och är i enlighet med fondbolagets strategi.


– Affären berör fond 3 samt fond 7 och avkastningen i dessa affärer blev väl över vår målsättning om minst 40% värdeökning på eget kapital vid exit, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn, i en kommentar kring affären.


Pokalen 27 i Norrköping förvärvades av fond 7 år 2009 och var den enda fastighet som Svenska Bostadsfonden ägde på orten.  Norrköping domineras av starka lokala fastighetsaktörer som under en lång tid uppvaktat fonden och efter ett attraktivt erbjudande valde fonden att sälja fastigheten av strategiska skäl. De fina fastigheterna Gästgivaren 4 och 5 i Söderköping köptes av fond 3 under 2006 och  såldes enligt plan i år.


– De två fastigheterna i Söderköping kommer att saknas, särskilt Gästgivaren 4 som tveklöst varit ett av bolagets vackraste och mest uppskattade innehav. Vi har också använt fastigheten flitigt i vårt marknadsmaterial. Som tur är har vi många andra attraktiva fastigheter att använda i kommunikationen framöver, konstaterar Lars Swahn med glimten i ögat.


 • Fakta om Svenska Bostadsfonden

 • •  Är Sveriges 15:e största privata fastighetsbolag inom bostäder
  •  Förvaltar ca 2,5 miljarder kronor och äger fastigheter på 17 orter i Sverige
  •  Vänder sig till både privatpersoner, företagare och institutionella investerare
  •  Minsta investeringspost är från ca 50 000 kr
  •  Investeringens löptid är 6 år

 • Mer information och prospekt går att beställa direkt från Svenska Bostadsfonden  via formuläret nedan;
  Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

  Prenumerera på Investerarbrevet:

  Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

  Fyll i din e-post nedan

  MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

  Vill du synas i investerarbrevet? 

  Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

  NYHETSBREV

  Prenumerera på Investerarbrevet

  Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

  INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

  Laika Consulting AB

  Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

  E-post: info@laika.se

  © Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

  Följ oss gärna på sociala medier

  INFORMATION

  Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.