Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 okt 2014

Svenska Bostadsfonden köper i Stockholms hetaste bostadsområde

Svenska Bostadsfonden förvärvar ett fastighetsbestånd i Skarpnäck. Beståndet utgörs av tre fastigheter upplåtna med tomträtt och omfattar totalt 59 lägenheter. Säljare är Pecaro Fastighets AB.

<table cellspacing="0" cellpadding="0"><tbody><tr><td valign="top">
</td><td valign="top">
</td><td valign="top">
</td><td valign="top">
</td><td valign="top">
</td></tr><tr><td valign="top">
</td><td valign="top">
</td><td valign="top">
</td><td colspan="2" valign="top"><table cellspacing="0" cellpadding="0"><tbody><tr><td valign="top">

Skarpnäck är det område i Stockholm där bostadsrättspriserna ökar mest. Prisuppgången har varit 80 procent på fem år, enligt en undersökning som Svensk Mäklarstatistik gjort för DN:s räkning. Utvecklingen i Skarpnäck är en del av en större trend där bostadsrättspriserna ökar mer i förorterna än inne i stan.

– Att priserna i förorterna ökar mest är en utveckling som vi sett under en längre tid, säger Per-Arne Sandgren, analyschef på Mäklarstatistik.

Prisskillnaden är fortfarande stor mellan olika församlingar i Stockholm. I den dyraste, Hedvig Eleonora församling, ligger snittpriset på 79 900 kronor per kvadratmeter. I den billigaste, Spånga-Kista, ligger snittet på 22 000 kronor.

Anledningen till att den största ökningen sker i förorterna är att kravet på kontantinsats gör att folk söker sig utanför innerstan.

– Många har helt enkelt inte råd med kontantinsatsen för en trea i Vasastan eller på Östermalm. Därför vänder sig fler till förorterna, säger Claudia Wörmann, analyschef på Svenska Mäklarhuset.

För Svenska Bostadsfonden, vars strategi är att investera i fastigheter i tillväxtområden i Sverige, är förvärvet en fortsättning på den etablering i regionen som inleddes för ett par år sedan.

– Genom detta förvärv har vi stärkt vår närvaro ytterligare i Stockholmsregionen. Skarpnäck, med sitt goda kommunikationsläge och trevliga bostadsområden, är ett bra komplement till vår befintliga Stockholmsportfölj. Vi övertar väl underhållna fastigheter i ett fortsatt expansivt Stockholm, säger vd Lars Swahn.

</td> </tr> </tbody> </table> </td> </tr> </tbody> </table>

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.