Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 apr 2015

Svenska Bostadsfonden erhåller tillstånd från Finansinspektionen

Svenska Bostadsfonden har fått tillstånd av Finansinspektionen att förvalta alternativa investeringsfonder inom ramen för AIFM-direktivet. Därmed är bolaget en av de första fastighetsfonderna som får AIFM-licens. Bolaget har även rekryterat Åsa Linder som chef för transaktion, analys och värdering.

AIFM-direktivet syftar till att EU:s medlemsstater ska ha gemensamma regler för alternativa investeringsfonder, vilket omfattar Svenska Bostadsfonden Managements verksamhet. 


Innan AIFM-direktivet kom så föll Svenska Bostadsfonden Managements verksamhet utanför lagen om investeringsfonder. Anledningen var fondernas utformning som onoterade publika aktiebolag. Men Svenska Bostadsfondens prospekt, det vill säga erbjudandet till privatpersoner, har dock alltid varit föremål för godkännande av Finansinspektionen.


AIFM-direktivet infördes i Sverige genom lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder, LAIF. Svenska Bostadsfonden ansökte om tillstånd att förvalta investeringsfonder enligt LAIF sommaren 2014. 


– Finansinspektionen beslut innebär att vi under hösten helt enligt plan kan fortskrida med lanseringen av en ny produkt som riktar sig mot allmänheten. Dessutom planerar vi för en lansering av en andra institutionell fond, säger Lars Swahn, vd på Svenska Bostadsfonden. 


Svenska Bostadsfonden växlar upp

Svenska Bostadsfonden genomförde nyligen exit i sina sju första fonder. Den genomsnittliga årsavkastningen för fonderna uppgick till omkring 7 procent. Svenska Bostadsfonden har förstärkt sin organisation genom att rekrytera Åsa Linder. Hon kommer att axla rollen som chef för transaktion, analys och värdering. 


– Vi ser mycket fram emot att Åsa Linder ska börja jobba hos oss. Det här är en betydande förstärkning till Svenska Bostadsfonden som fortsätter att expandera, säger Lars Swahn.


Åsa har sedan tidigare en omfattande erfarenhet av analys och värdering inom fastighetsbranschen. Närmast kommer hon från JLL. Där har hon under de senaste sex åren framgångsrikt arbetat som värderings- och analyschef och utgjort en del av den svenska företagsledningen. Dessförinnan har Åsa under åtta år arbetat på Vasakronan som analyschef och transaktionscontroller.


– Efter en intensiv, intressant och utvecklande tid på JLL ser jag fram mot att börja på Svenska Bostadsfonden. Jag ser fram mot att ta mig an nya utmaningar inom bolagets verksamhet som nu nått en ny nivå efter cirka tio år i sektorn och nu avser öka förvärvstakten på ett balanserat sätt, säger Åsa Linder. 


I enheten ingår för närvarande transaktionschefen Ebba Christensson och analysansvarige Victor Svensk.  • Fakta: AIFM-direktivet

  • AIFM-direktivet (Alternative Investment Fund Managers Directive) syftar till att EU:s medlemsstater ska införa gemensamma regler för alternativa investeringsfonder. I Sverige infördes direktivet genom lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder, LAIF, samt genom att den befintliga lagstiftningen ändrades.Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

”Vi är överlägsna konkurrenterna”

Efterfrågad produkt på väg mot marknaden. Det svenska teknikbolaget Flexiwaggon står nu inför det verkliga genombrottet med sin smarta och på många sätt unika järnvägsvagn. Flera internationella samarbeten är etablerade och när den första vagnen snart är klar går försäljningsarbetet in i en mycket intensiv fas. – Vi är överlägsna konkurrenterna, säger Flexiwaggons vd.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.