Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 jan 1970

Svagt uppåt på bostadsmarknaden

Störst uppgång i Malmö. Den senaste månaden ökade villapriserna i Sverige med måttliga 1 procent medan bostadsrättspriserna var oförändrade. Malmöområdet sticket ut med en klarare prisuppgång för både villor och bostadsrätter.

Jämfört med för ett år sedan har priserna på villor ökat med 1 procent medan bostadsrätter ökat med 4 procent, visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik. 

Bostadsrätter

I såväl Stor-Stockholm som centrala Stockholm var priserna för bostadsrätter oförändrade under juli. I Stor-Göteborg och centrala Göteborg ökade de med 1 procent. Malmöområdet fortsätter sticka ut på bostadsrättsmarknaden, där priserna den senaste månaden ökat med en procent. För Malmö storstadsområde var ökningen 3 procent. I årstakt har priserna i Stor-Malmö ökat med 8 procent. 

Villor

Medan villapriserna under juli förblev oförändrade i samtliga storstadsområden ökade de i riket som helhet med 1 procent. Huvuddelen av ökningen under sommaren härrör följaktligen från områden utanför storstadsområdena. 

Årstakten för hela riket ligger fast på måttliga en procent, vilket också gäller i Stockholm och Göteborgsområdet. Stor-Malmö sticker ut även här med en ökning på årstakt med 5 procent. 

Marknaden 

Under semestertider sjunker antalet sålda bostäder markant jämfört med de mest intensiva månaderna under våren och hösten, så även detta år. 

– Ändå är antalen jämfört med förra året högre, säger Per-Arne Sandgren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, som berättar försäljningarna under juli var 7 procent högre än för juli 2018.

Pristatistik, juli 2019

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.