Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Stress kan leda till vanliga problem som övervikt, hjärtsjukdomar, sömnsvårigheter och depression. Stresscompany är ett innovaivt hälsobolag som arbetar för att förebygga besvären.

Publicerad 1 jul 2014

Stresscompany redo för notering

Efter en avslutad nyemission och ett tecknat likviditetsgarantiavtal med Erik Penser Bankaktiebolag ansöker Stresscompany om notering på NASDAQ OMX First North.

Stresscompany erbjuder evidensbaserade självhjälpsprogram för att förebygga stressrelaterade sjukdomar via sajten Stressklubben.se. Nu meddelar ledningen att bolaget ansöker om notering på First North. 

– Stress är en av vår tids största hälsoproblem och en av EUs viktigaste folkhälsofrågor. Vi är övertygade om att våra tjänster kommer få stor betydelse för väldigt många människor och är stolta över att bli först i världen med att ta stressen till börsen, säger Ulf Söderberg, vd för Stresscompany.

 

Under juni stängde företagets nyemission om totalt 10 miljoner kronor. Kapitaltillskottet kommer att räcka för att avsluta utvecklingen av de första kommersiella självhjälpsprogrammen. Utfallet av emissionen innebär också att bolaget kan stärka sitt rörelsekapital och påbörja färdigställandet av betaltjänsten.


– Programmen är framtagna av ledande forskare vid Karolinska Instititutet och Folkhälsoinstititutet och vi har redan märkt ett stort intresse från flera bolag och ledande instititutioner. Målet är att i ett första steg göra bolaget lönsamt på hemmamarknaden för att sedan etablera oss internationellt, säger Ulf Söderberg.

Han berättar att bolaget har säkerställt välrenommerade ledningar och forskningsteam inom USA och Storbritannien. Stresscompany är därmed redo för etablering på dessa marknader när tiden är mogen.

Ansökan för notering är nu inlämnad till NASDAQ OMX.


– Vi tror på notering för tillväxt och anledningen är att vi betraktar bolaget som en folkaktie. Ägarna berörs själva av frågorna och är naturliga användare av tjänsterna. Vi har en tydlig strategi och vill växa tillsammans med våra aktieägare, säger Ulf Söderberg.


  • Stresscompany

  • Stresscompany värderas efter emissionen till 47,7 miljoner kronor baserat på teckningskursen 6, 75 kronor. Efter emissionen uppgår antalet aktieägare till cirka 2 600. 

  • Stresscompany är ett innovationsdrivet hälsoföretag med ambitionen att ta en ledande roll på marknaden för internetbaserade hälsotjänster. Bolagets syfte är att minska den negativa samhällstrenden med ökande förekomst av livsstilssjukdomar där stress ofta är en viktig bidragande faktor.  

  • Mer informationen hittar du på <a target="_blank" href="http://www.stressklubben.se/" tabindex="-1">Stressklubben.se

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.