Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 28 feb 2019

Stororder lyfter Ranplan

Större kommersiellt genombrott Det Cambridgebaserade mjukvarubolaget Ranplan – noterat på First North – har meddelat ett större kommersiellt genombrott. Storleken på beställningen – som förväntas bokföras under detta år - motsvarar mer än hela fjolårets årsomsättning.

I början av februari fick mjukvarubolaget Ranplan Wireless en order från Japan. Det initiala värdet är på drygt 22 miljoner kronor och Ranplans aktie har sedan beskedet stigit med drygt 60 procent.

– Ordern är ett kvitto på att vi ligger helt rätt med vår strategi, konstaterar Ranplans vd Alastair Williamson.

Mjukvarubolaget med fokus på tillväxt

Ranplan noterades på First North i slutet av juni förra året. Förenklat förklarat utvecklar bolaget programvaror som gör att till exempel mobiloperatörer kan planera och optimera sina nätverk i miljöer där det annars är svårt för användarna att få bra täckning till bra hastighet

Det kan till exempel handla om fullsatta fotbollsarenor där alla vill ha bra hastighet samtidigt, komplexa inomhusmiljöer eller tunnlar där det normalt är svårt att få bra täckning. Fokus ligger på inomhusmiljöer eftersom 80 procent av all datatrafik genereras där.

– Det finns undersökningar som svart på vitt visar att 60 procent av alla användare är missnöjda med täckningen inomhus och samtidigt har endast 12 procent av kommersiella byggnader ett dedikerat inomhusnätverk, konstaterar Alastair Williamson.

Se en intervju med Alastair Williamson på Redeye (inloggning krävs)

Investerar tungt för 5G-utbyggnaden

Ranplans mål är att nå en omsättning på minst 25 miljoner USD i slutet av 2022. Även om det är en bra bit kvar visar siffrorna för fjärde kvartalet att bolaget är på rätt väg. Under 2018 fördubblades intäkterna till drygt 22 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt på nästan 120 procent.

– Vi fortsätter att bygga ut vår globala försäljningsorganisation och därmed får vi fler kunder och högre omsättning. Fokus ligger på 4G och även på 5G-näten, konstaterar Alastair Williamson

I nuläget får Ranplan merparten av sina intäkter från kunder som bygger vidare på sina 4G-nät. Bolaget har lanserat ett 5G (NR)-kompatibelt planerings- och optimeringsverktyg.

– Den lösningen har rönt stort intresse från såväl våra befintliga som en mängd nya potentiella kunder.

– Vi tror att 5G-segmentet kommer att ge ytterligare skjuts åt våra växande intäkter under 2019 och framåt, berättar Alastair Williamson.

Snabbfakta om Ranplan

Ranplan är ett mjukvarubolag som erbjuder en svit av planeringslösningar som gör det möjligt för mobiloperatörer och distributörer av telekomutrustning att kostnadseffektivt och exakt planera, rita och optimera trådlösa nätverk i form av 4G (LTE), 5G och wifi i byggnader och utomhus i stadsmiljöer.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.