Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 mar 2019

Starkt resultat för Maha Energy

Brasilianska oljefält ger klirr i kassan Det svenska oljebolaget Maha Energy AB, som utvinner olja i USA och Brasilien, redovisar en mycket stark utveckling för helåret 2018. Med hög och stabil produktion på de befintliga oljefälten samt en välfylld kassa är bolaget inte främmande för att börja leta efter nya förvärv.

– Vi har sagt hela tiden att vi ska ha fler ben att stå på, vilket innebär att vi behöver ett par ben till. När vi nu ser att våra tidigare förvärv ger frukt, vilket det gångna året varit vårt hundraprocentiga fokus, så kan vi nu börja snegla på förvärv, säger Maha Energys vd Jonas Lindvall.

– Det är nästa naturliga steg för oss, säger Lindvall, som däremot inte kan säga när ett eventuellt förvärv kan ske.

På en direkt fråga menar Lindvall också att bolaget helt klart prioriterar förvärv framför utdelningar till ägarna.

Det var i samband med publiceringen av förra årets fjärde kvartalsrapport som Jonas Lindvall den 28 februari medverkade på Pressträff Direkts webbsända pressträff (filmen kan ses i efterhand, se nedan).

Lindvall och bolagets finanschef Andres Modarelli kunde berätta att Maha redovisar en produktionsökning med det dubbla för helåret 2018, vilket betyder att förra årets rörelseresultat på drygt 22 miljoner USD var sju gånger högre än motsvarande resultat för 2017.

När det gäller bolagets oljefält i Brasilien, så beskriver Lindvall Tie-fältet som bolagets vekliga kassako medan Tartaruga-fältet har en mycket stor framtida potential med en stor uppsida. Mahas tredje oljefält i LAK Ranch, Wyoming, USA, är också det i produktion och genererar kassaflöde.

Det starka kassaflödet innebär att bolaget kan finansiera i stort sett hela sitt kapitalprogram med löpande intäkter.

– Vi kan låta vår kassa vara orörd, säger Lindvall.

Läs kvartalsrapporten här.

Se webbsändningen från Pressträff Direkt med Jonas Lindvall och Andres Modarelli

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.