Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Walter Nuñez, analytiker på finansrådgivaren Söderberg & Partners, konstaterar att både aktiv och passiv förvaltning behövs på sparmarknaden.

Publicerad 18 jul 2014

Söderberg & Partners: Både aktiv och passiv förvaltning behövs

Finansrådgivarens rapport visar att både aktiv och passiv förvaltning är nödvändiga förvaltningsmodeller på den svenska sparmarknaden.

Aktiv eller passiv förvaltning? Det är en ständigt debatterad fråga inom fondmarknaden. I slutet av juni presenterade finansrådgivaren Söderberg & Partners en rapport som visar att det finns flera parametrar att ta hänsyn till. 

– När man väljer fonder ska man se på avgiften som en av flera parametrar som spelar in, och det viktiga att komma ihåg är att passiv förvaltning inte fungerar utan aktiv förvaltning. Man måste hitta den förvaltningsform som passar just dig som sparare, säger Walter Nuñez, produktanalyschef på Söderberg & Partners.

I rapporten jämför och listar finansrådgivaren för- och nackdelar med förvaltningsmodellerna. Resultatet är talande och visar att förvaltningsformerna skapar olika möjligheter för spararen. Den aktiva förvaltningen möjliggör exempelvis ett aktivt ägande, bland annat i hållbara investeringar, som gör att spararen kan investera i möjligheter utanför index. Den passiva förvaltningen möjliggör i sin tur en prispress inom fondmarknaden och passar sparare som söker en kostnadseffektiv exponering mot aktiemarknaden.<a target="_blank" href="http://soderbergpartners.se/analys/Aktiv%20och%20passiv%20fondförvalning%20-%20Rapport.pdf" tabindex="-1">Här kan du ta del av hela rapporten som beskriver hur förvaltningsmodellerna verkar i symbios.


  • Söderberg & Partners

  • Söderberg & Partners startades 2004 med visionen om att utveckla och förnya bank- och försäkringsbranschen. Söderberg & Partners är idag Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter och erbjuder skräddarsydd och kvalificerad rådgivning utifrån varje kunds unika behov. För att kunna göra det har vi byggt upp Sveriges största fristående analysavdelning som dagligen utvärderar finansmarknadens leverantörer och produkter.
  • <a target="_blank" href="http://www.soderbergpartners.se/OmSoderbergPartners/Vision-o-varderingar/" tabindex="-1">Läs mer

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.