Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 19 sep 2019

Se filmerna från Investerarafton!

Den 17 september var det dags för Investerarafton. Nu kan du se filmerna med We Don’t have Time, Pumped Hydro och Innowearable.

We don’t have time 

På rekordtid har det sociala klimatnätverket We Don’t Have Time byggt upp en plattform och nått en stark global position. Alla delar finns nu på plats för en kommersialisering av nätverket. Därför genomförs en emission till förmånlig kurs. We Don’t Have Time är ett vinstdrivande bolag som ger 10 procent av överskottet till en stiftelse, som i sin tur stödjer klimatinitiativ.

Pumped Hydro Storage 

Pumped Hydro Storage startades ur en drivkraft att bidra i omställningen till förnybar energi. Den expansiva utbyggnaden av sol- och vindkraft skapar osäkerhet i elleveranser och svängningar i elpriset. Tekniken för att lagra energi för att stabilisera produktionen blir därmed allt viktigare, och marknaden för energilagring förväntas explodera kommande 20 åren. För att snabbt ta lösningen till marknaden har Pumped Hydro utvecklat ett modulärt teknikkoncept för pumpkraftverk i existerade gruvor som ligger där behovet för lagring är stort. Därigenom minimeras både investeringskostnaderna och miljöpåverkan. Nu förbereds ett pilotprojekt på Åland. Initial design och budget har tagits fram men kommer detaljeras mer under hösten där motsvarande bygghandlingar arbetas fram för att vara klara under kommande vår.

Innowearable 

Bolaget har uppfunnit en ny typ av sensor för att mäta muskelutmattning. Sensorn mäter mjölksyrenivån i blodet under pågående träning utan att ta blodprov. Detta förväntas revolutionera träning inom uthållighetssporter, och teknologin är vetenskapligt validerad för cyklister och löpare.

Genom att applicera EMG-sensorer på de stora aktiva musklerna kan sensorn mäta mjölksyrenivån i blodet i realtid. Mätning av mjölksyra är en hörnsten i träningen av toppidrottare. Sensorn placeras under sportplaggen i direkt kontakt med huden, och mätningarna presenteras direkt i mobilen eller klockan

Detta betyder att denna kända mätmetod i kombination med sensorns unika algoritmer ger idrottaren en direkt återkoppling av muskelstatus.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

Svenskt bolag kan öka effektiviteten inom sjukvården

Intensifierar exportsatsningen. Långa väntetider inom vården är ett stort problem i de flesta länder globalt. Svenska Acarix har utvecklat ett diagnostiskt hjälpmedel som skulle kunna effektivisera diagnostiseringar och uteslutning av stabila kranskärlssjukdomar. Därigenom möjliggörs kortare väntetider och potentiellt betydligt lägre kostnader för patienthanteringen.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta noel.larsson@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.