Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Brittiska kapitalförvaltaren Schroders menar att Bank of England är fortsatt försiktiga kring sin räntepolitik.

Publicerad 28 nov 2014

Schroders: Bank of England är fortsatt försiktiga

Bank of England-chefen Mark Carney gav en försiktig bedömning när han presenterade centralbankens inflationsrapport för november. Det talar för fortsatt låga räntor i Storbitannien fram till slutet av 2015.

I mitten av november nedgraderade Bank of England ( BoE ) sin prognos för inflationen på kort sikt som svar på fallande råvarupriser och varnade för att inflationen skulle sjunka till under 1 procent lägre än målet.

– Även om nedgången i råvarupriserna sannolikt bara kommer att ha en tillfällig effekt på inflationen, förefaller Carney och kommittén ha en försiktig hållning, säger Schroders chefekonom Keith Wade.


Wade konstaterar att Carney även meddelade att deflationseffekterna kan bli långvariga och påpekade att nedåtrisker har utkristalliserats i form av svagare tillväxt i Europa och på tillväxtmarknader, tillsammans med större geopolitiska risker.


Mark Carneys besked innebär att Bank of Englands medelfristiga risker mot tillväxten och inflationen förblir balanserade. Carney upprepade också bankens framåtblickande riktlinjer kring stegvisa och begränsade räntehöjningar. 


Behov av åtsramningsåtgärder

Keith Wade menar att signalerna från centralbanken är välkomnade av den sittande regeringen inför den kommande valkampanjen. Han tillägger också att Storbritannien fortfarande står inför stora utmaningar med en av Europas värsta finanspolitiska positioner:


– Storbritannien har ett stort bytesbalansunderskott ur ett historiskt perspektiv. Det innebär att det finns ett stort tryck på nästa regering att implementera åtstramningsåtgärder under de kommande två åren. Det medför också att det kan bli svårare för centralbanken att höja räntorna, säger Wade.


  • Schroders

  • Fler nyheter från den brittiska kapitalförvaltaren hittar du på <a target="_blank" href="http://www.schroderstalkingpoint.com/tp/home" tabindex="-1">SchrodersTalkingPoint

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

”Vi är överlägsna konkurrenterna”

Efterfrågad produkt på väg mot marknaden. Det svenska teknikbolaget Flexiwaggon står nu inför det verkliga genombrottet med sin smarta och på många sätt unika järnvägsvagn. Flera internationella samarbeten är etablerade och när den första vagnen snart är klar går försäljningsarbetet in i en mycket intensiv fas. – Vi är överlägsna konkurrenterna, säger Flexiwaggons vd.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.