Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 3 nov 2015

Så lär du dig mer om Life Science och bioteknik

Lär dig mer om bioteknik Nu lanseras Biostockakademin. Målet med utbildningsplattformen är att lära ut grunderna till investerare så att fler får upp ögonen för en både spännande och samhällsnyttig bransch. Bakom utbildningen står analys- och nyhetsbolaget BioStock.

Biostockakademin består av fem filmade föreläsningar med handplockade experter som diskuterar olika ämnen inom Life Science.


– Vi tycker att det är viktigt att investerare har en bra grundförståelse för Life Science innan de överväger att investera i bolag. Just därför lanserar vi den här utbildningen online så att den enkelt är tillgänglig för alla, säger Jonas Söderström, redaktör och vd på BioStock.


Idén till Biostockakademin, som startade den 5 november, fick Jonas Söderström och hans kollegor på BioStock efter att ha diskuterat Life Science med sina läsare. 


– Många uppfattar branschen som otroligt spännande samtidigt som den är komplicerad, säger Jonas Söderström. 


Bolag inom biotech är beroende av investerarna och deras förtroende för att kunna driva sin verksamhet och utveckla nya produkter. Samtidigt förväntar sig investerarna avkastning på sitt kapital och kräver att bolagen effektivt kommunicerar sina framsteg. 


– Vi vill utbilda investerare inom biotech. När båda parter förstår varandra förenklas kommunikationen mellan bolag och investerare, säger han.


Det lundabaserade läkemedelsföretaget A1M Pharma, vars huvudfokus är att utveckla läkemedel för behandling av havandeskapsförgiftning, har sponsrat Biostockakademin. Havandeskapsförgiftning drabbar årligen 10 miljoner gravida kvinnor världen varav 76 000 kvinnor och 500 000 spädbarn avlider. Idag saknas effektiva behandlingsmetoder mot tillståndet. 


– Anledningen till att A1M Pharma sponsrar Biostockakademin är att vi vill att fler ska få kunskap om branschen. Det är en komplex bransch som är svår att förstå för många. Därför är det viktigt att lära ut grunderna till investerare så att de får upp ögonen för denna samhällsnyttiga bransch, säger A1M Pharmas vd Tomas Eriksson, och fortsätter:


– Investerare är oerhört viktiga för bolagen i branschen. Många företag saknar intjäning under utvecklingsfasen och är beroende av andra finansieringsalternativ. Det är till stor del privata investerares förtjänst att många läkemedel lyckas nå marknaden.   


När kursen är slut kan deltagarna göra ett frivilligt slutprov. De 500 första personerna som går kursen, och framgångsrikt klarar slutprovet, får utan kostnad 500 teckningsoptioner i A1M Pharma. Under teckningstiden fram till 26 november kan innehavare av optionerna teckna aktier i A1M Pharma. 


  • Fakta Biostockakademin

  • Biostockakademin är en kostnadsfri utbildning som vänder sig till alla som vill lära sig mer om grunderna för att investera i Life Science-bolag.
  • Utbildningen är webbaserad och du når den på: akademin.biostock.se


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.