Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Anders Johansson är vd på Ratsit: ”Många av våra kunder har efterfrågat en katalog som enkelt och tydligt anger vad Sveriges vd:ar tjänar. VD-katalogen vänder sig till vd:ar, styrelser och rekryterare”.

Publicerad 2 jul 2015

Så får du veta vad andra vd:ar tjänar

Har konkurrentens VD högre lön än jag? Vad ska jag begära på mitt nästa jobb? Och hur mycket tjänar andra chefer i min bransch? VD-katalogen, som omfattar 70 000 aktiebolag, innehåller bland annat treårig lönehistorik för alla vd:ar, topplistor och lönestatik fördelat på kvinnor och män.

För en vd finns många sätt att höja sin lön. Det kanske viktigaste är att leverera resultat och göra arbetsgivaren medveten om att målen är uppnådda. Att driva företagets strategiska arbete är också viktigt. Men trots att styrelsen är medveten om att en vd gör ett bra jobb är det långt ifrån säkert att det syns i lönekuvertet. Det är en anledning till att det är viktigt att göra en omvärldsanalys över löneläget. 


– En vd som vill säkerställa att hon eller han har rätt lön bör analysera vad andra vd:ar tjänar. Med VD-katalogen har vi skapat ett verktyg som gör det arbetet smidigt. Katalogen lämpar sig även väl för andra som vill bilda sig en omfattning vd:ars löneläge, till exempel head hunting- bolag och styrelseordföranden, berättar Anders Johansson, vd för Ratsit.


VD-katalogen lanserades våren 2015 av Ratsit och finns enbart i tryckt format. Anledningen är att lagen inte medger digital publicering av sådana uppgifter. Katalogen innehåller detaljerad treårig lönehistorik för alla vd i Sverige på aktiebolag med minst 1 miljon kronor i omsättning. Katalogen innehåller även många topplistor, till exempel: vd:ar med högst lön fördelat på kvinnor och män, vd med högst snittlön de senaste tre åren och löner fördelat efter bransch.


– Tyvärr visar statistiken fortfarande att kvinnliga vd:ar har lägre lön än män med motsvarande arbetsuppgifter. De som har kunskapsförsprång har ett bättre förhandlingsläge. Förhoppningsvis kommer kvinnor att använda katalogen för att säkerställa att de får rätt lön, säger Anders Johansson.


  • Fakta: VD-katalogen 

  • VD-katalogen innehåller detaljerad treårig lönehistorik för alla vd:ar i Sverige samt ett  flertal topplistor, bland annat fördelat efter branscher, för kvinnor och för män.

  • Kriterier för att vara med i katalogen är att bolaget ska ha över 1 miljon kronor i omsättning, vilket innebär cirka 70 000 företag / vd:ar. 

  • Katalogen omfattar alla aktiva svenska aktiebolag som har registrerad vd, extern vd eller tillförordnad vd. Dessutom ska det finnas ett godkänt årsbokslut.

  • Katalogen är på 288 sidor och finns endast i tryckt format. VD-katalogen omfattas av Tryckfrihetsförordningen (TF).

  • http://www.ratsit.se/vdkatalogenDenna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.