Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 2 nov 2015

Rekordökning för Cognosecs resultat och omsättning

Bra rapport Cybersäkerhetsföretaget Cognosec har släppt sin rapport för årets tredje kvartal. Både omsättningen och vinsten ökade kraftigt. Cognosec genomför en ägarspridning inför noteringen på First North.

Cybersäkerhetsföretaget Cognosec utvecklas bra, vilket tydligt framgår av bolagets rapport för årets tredje kvartal. Under perioden uppgick omsättningen till 5,9 miljoner euro vilket är nästan lika mycket som bolaget omsatte under hela första halvåret, 6,4 miljoner euro. Under årets första nio månader var omsättningen högre än under helåret 2014.


– Efterfrågan på våra tjänster och produkter ökar kraftigt. Omsättningsökningen är dels resultatet av den strategi som vi arbetar efter, dels en följd av att allt fler stora företag och organisationer förstår att de måste ta tag i säkerhetsfrågor relaterade till cybersäkerhet, säger Daniel Holden, Finanschef på Cognosec.


Resultatet för årets tredje kvartal landade på 1 miljon euro. Även det var en kraftig förbättring och mer än en dubblering av resultatet för årets första nio månader som uppgick till 0,7 miljoner euro.


– En viktig förklaring är en kraftig ökning av våra långsiktiga licensintäkter för Cognosecs systemlösningar, säger Daniel Holden.


Cognosec är särskilt framgångsrikt när det kommer till lösningar för stora organisationer. Bland Cognosecs kunder finns regeringar, myndigheter, banker, och bolag med online-affärer. Merparten av bolagets kunder vill vara anonyma, men exempel på kunder är Axa, Catella, International Atomic Energy Agency och Opec.


I oktober skrev Investerarbrevet om Cognosecs ägarspridning som sträckte sig fram till den 23 oktober. Den tidsperioden har förlängts till 18 november. Daniel Holden berättar att det beror på att utländska strategiska investerare kom in i bilden i slutskedet av teckningsperioden. För att de ska hinna med att ordna med praktiska frågor som att öppna depåkonton i Sverige har tidsperioden förlängts. Bolaget planerar för att noteras på Nasdaq First North under december.


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.