Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 27 mar 2020

R2K Ventures förmedlar lån till mindre bolag

Slår ett slag för småföretagare. Coronakrisen drabbar allt fler småföretag. R2K Ventures, som arbetar med att föra samman investerare med bolag i såddfas, har breddat sin verksamhet och förmedlar nu även lån mellan långivare och bolag.

Debatten om hur företag ska få ta del av de 500 miljarder som satts av har minst sagt varit livlig. Men ännu har inte mycket hänt och läget för många företag blir allt mer ansträngt.

– Företag har helt enkelt inte tid att vänta på att myndigheterna ska kanalisera ut pengar. Och om vi kan hjälpa till så vill vi definitivt göra det, säger Mikael Roupé på R2K Ventures.

Arbetar med Pitch Bars

R2K Ventures affärsidé är att föra samman investerare med företag i tidig fas genom så kallade Pitch Bars. Bolagets kontakter med bolag som är i behov av pengar som en följd av Coronakrisen blev startskottet till att de nu breddat verksamheten till att förmedla lån. Det sker genom att föra samman långivare med företag.

– Vi är den förmedlande länken. Sedan är det upp till långivarna och låntagarna att komma överens om villkoren. Det är viktigt att poängtera att det handlar om lån för expansionskapital nu när många investerare drar sig ur sina tidigare åtaganden, berättar Mikael Roupé och poängterar att lånen inte går till att täcka likviditetsunderskott som följd av lägre försäljning.

Räntan förhandlas fram

Räntan förhandlas mellan parterna och maximalt lånebelopp är 7 miljoner kronor. Enligt Mikael Roupé ligger räntan mellan 0,35 och 1,65 procent. I några få fall har räntan landat på uppåt 5 procent, men då handlar det om korta lån på någon månad.

Enligt Mikael Roupé tjänar bolaget inte pengar på denna breddade tjänst.

– Nej, i dag gör vi inte det. Men det kan komma att ändras. Nu är drivkraften att vi vill bidra till att småföretagen fortsätter att utvecklas. En annan möjlig utveckling på sikt är att företag kan omvandla lånen till delägarskap, säger han.

Vill du komma i kontakt med R2K Ventures? 

mikael.roupe@r2k-ventures.com 

herman.stjernberg@r2k-ventures.com 

niko.waaralinna@r2k-ventures.com

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.