Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Jonas Bergman, vd för Integrum, ser ljust på bolagets tillväxt i USA.

Publicerad 27 apr 2017

Proteserna som hjälper krigsskadade

Medicinteknikbolaget noteras på First North Grönt ljus från amerikanska läkemedelsverket, stark försäljning i USA och redan drygt 400 framgångsrika operationer. Framtiden för Integrum – som utvecklar och tillverkar benförankrade proteser – ser minst sagt ljus ut. Bolaget noteras på First North i mitten av maj och genomför en nyemission.

Det Göteborgsbaserade medicinteknikbolaget Integrum har under 20 års tid utvecklat en ny sorts proteser. Istället för att protesen sätts fast på ben- eller armstumpen förankras den i skelettet, vilket har många fördelar. 

– Rörelseförmågan förbättras och livskvaliteten höjs. Nyligen opererades en man och nu går han, har blivit pappa och arbetar som vanligt, berättar Jonas Bergman, vd för Integrum. 

Militärsjukhus i Washington väljer Integrums proteser…
Drygt 400 framgångsrika operationer är en viktig förklaring till att amerikanska läkemedelsverket FDA har gett Integrum som enda bolag i världen grönt ljus för skelettförankrade proteser. Militärsjukhuset Walter Reed National Military Medical Center använder Integrums proteser när de opererar amputerade personer som till exempel skadats i krig.

…och även ledande universitetssjukhus 
Förutom militärsjukhus fokuserar Integrum på ledande amerikanska universitetssjukhus. Bolagets grundare, Rickard Brånemark, är ortopedkirurg och gästprofessor vid universitetssjukhuset UCSF. Inom kort blir han ansvarig för att bygga upp nationellt centrum för skelettförankrade amputationsproteser på samma universitet. 

– Centret ska fungera som en träningsenhet för kirurger. Det är en mycket bra plattform för att sprida kunskapen om benförankrade proteser, berättar Jonas Bergman.

2 miljoner amerikaner lever med amputation
– USA är vår primära marknad och intresset för vår lösning är mycket stort. Omkring 200 000 människor har så stora problem att de har svårt att använda vanliga hylsproteser, säger Jonas Bergman och berättar att 2 miljoner amerikaner lever med amputation. 

Den europeiska marknaden – där bolaget också är verksamt – är på ungefär samma nivå. Det uppdämda behandlingsbehovet på de båda marknaderna motsvarar en marknad som uppgår till 5,6 miljarder USD respektive 5,5 miljarder euro. 

Uppmärksammad i tidskriften The Lancet
Den ansedda tidskriften The Lancet publicerade en artikel om Integrums forskningsresultat inom fantomsmärta, som är ett annat område som bolaget satsar på. 

Inför den planerade noteringen på First North den 15 maj genomför bolaget en nyemission. Drygt hälften av kapitalet ska finansiera expansionen i främst USA. Resterande del investeras för att utveckla skelettförankrade proteser, fantomsmärta och tankestyrda proteser.

För mer information om emissionen, klicka här.


Film: Jonas Bergman och Rickard Brånemark intervjuas om bolaget, framtiden och nyemissionen

 
 • Integrums nyemission

 • Volym: 22,0 MSEK exklusive övertilldelningsemissionen och 27,0 MSEK om övertilldelningsemissionen utnyttjas fullt ut
 • Teckningsperiod: 25 april – 9 maj 2017
 • Teckningskurs: 20 SEK per aktie
 • Värdering (pre-money): 152 MSEK
 • Första handelsdag: Preliminär första dag för handel på Nasdaq First North är den 15 maj 2017

 • För att hämta prospekt och teckningssedel, klicka här.


 • Välkommen till Integrums investerarträffar i Stockholm och Göteborg

 • Stockholm, onsdag 3 maj kl 18.00
 • Erik Penser Bank, Apelbergsgatan 27
 • Anmälan: seminarium@penser.se

 • Göteborg, måndag 8 maj kl 08.00
 • Svenska Mässan, Mässans Gata 24
 • Anmälan: event@aktiespararna.se eller 08-50 65 15 00 • Fakta: Medicinteknikbolaget Integrum

 • Integrum grundades 1998 och utvecklar och marknadsför system för skelettförankrade proteser. Bolaget är världsledande inom det området och över 400 operationer har genomförts i 12 länder. Integrums OPRA implantatsystem bidrar till att förbättra livskvaliteten för amputerade världen över.

 • www.integrum.seDenna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.