Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 2 nov 2015

Playing for life – stödkonsert för flyktingar

En klassisk konsert med flera stjärnsolister som hålls till förmån för flyktinghjälpen blir verklighet i Berwaldhallen på lördag. Samtliga medverkande, inklusive Radiosymfonikerna och Radiokören ställer upp gratis. Bakom arrangemanget står bland annat Johannes Nebel, anställd på Laika Consulting.

– Jag tycker att just den här typen av musik är alldeles för osynlig i sådana här sammanhang. Det hoppas jag vi kan ändra på nu.


Det säger Johannes Nebel, IR-konsult på Laika, tillika en av initiativtagarna till det stora stödevenemanget som går av stapeln på Berwaldhallen i Stockholm på lördag den 7 november, kl 20:00.


Allt ifrån garderobspersonal till musiker och scentekniker ställer upp utan betalning, och intäkterna går oavkortat till Radiohjälpens insamling för människor på flykt. Såväl TV som radio direktsänder evenemanget. 


Idén föddes när Johannes Nebel för två år sedan vann en auktion arrangerad av Musikhjälpen. Priset var att få dirigera Radiosymfonikerna vid en konsert i Berwaldhallen.


– Jag tänkte att istället för att bara göra kul grej så skulle man, om man samlades runt detta, kunna göra något betydligt större och då få in mycket mer pengar. Det var då jag tog kontakt med de personer i branschen som jag känner, säger Johannes Nebel, som är en av grundarna av det klassiska musikmagasinet OPUS. 


Bland de medverkande märks, förutom musiker från Radiosymfonikerna, Kungliga filharmonikerna och Hovkapellet, sångarna Anna Larsson och Michael Weinius samt violinisten Janine Jansen och klarinettisten Martin Fröst. Dirigent är Daniel Blendulf.


– Det svåra var inte att få artister att ställa upp, utan att få allt på plats, tider och lokaler, säger Johannes Nebel, som menar att den eskalerande flyktingsituationen bidragit till att projektet äntligen kan genomföras.


– De flesta frågar sig i dag hur de kan vara med och bidra. Antingen man är musiker eller sitter i publiken gör alla något som spelar roll. Det behövs såväl pengar som engagemang, avslutar Johannes Nebel, som mest av allt önskar sig ett utsålt konserthus på lördag.


Biljetter till konserten finns att köpa här

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.