Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Daniel Brännström, en av grundarna och Elena Petukhovskaya, vd, i Peckas Naturodlingars nya växthus.

Publicerad 17 feb 2020

Peckas Naturodlingars emission övertecknad

Snabb expansion. Att Peckas Naturodlingar har vind i seglen råder det ingen som helst tvekan om. Det relativt nystartade bolaget är en viktig spelare i den pågående food tech-revolutionen och är störst i världen inom sitt segment – kretsloppsodling. Nyemissionen som precis stängde övertecknades.

– Vi blir ofta kontaktade av utländska bolag som vill köpa vårt system och vårt kunnande, berättar Peckas Naturodlingars vd Elena Petukhovskaya.

Att Peckas Naturodlingar rönt internationell uppmärksamhet är inte förvånande. Bolaget odlar tomater och regnbågslax med kretsloppsodling (akvaponisk odling, se fakta), och man har bevisat att den egenutvecklade metoden fungerar mycket bra i industriell skala såväl på sommaren som vintern.

Sedan starten för två år sedan har produktionen skjutit fart med besked. Enbart under fjolåret ökade omsättningen med drygt 120 procent och tomaterna finns i butiker runt om i hela Sverige.

– Efterfrågan drivs av att allt fler vill äta livsmedel som odlas resurseffektivt, klimatsmart och giftfritt. Och det är precis det som vi erbjuder, säger Elena Petukhovskaya.

Effektiv och klimatvänlig kretsloppsodling 

I kretsloppsodlingen ger fisken ger näring till tomaterna som i sin tur renar vattnet. Inga bekämpningsmedel används och vattenförbrukningen sänks med 95 procent jämfört med traditionell odling. Tomaterna får mogna i sin egen takt vilket innebär att tomaterna smakar tomater, även mitt i vintern.

Fjolåret var intensivt för Härnösandsbaserade Peckas Naturodlingar. Bland annat stod det tredje växthuset klart och dessutom utvecklades en egen patentsökt biobädd som kan beskrivas som hjärtat i kretsloppsodlingen.

– Vi har gjort tunga investeringar för framtiden och nu ligger fokus på att skörda frukterna av vårt arbete, berättar Elena Petukhovskaya.

Internationell expansion 

Ett mycket intressant tillväxtområde är dotterbolaget Peckas Solutions som utvecklar ett styrsystem baserat på artificiell intelligens för akvaponisk odling i industriell skala som ska säljas utomlands.

– Efterfrågan på våra system är stor från såväl Europa som Asien, säger hon.

Den snabba tillväxten och de stora investeringarna har krävt omfattande investeringar. Bolaget har nu till exempel tre växthus, fiskhus och ett vertikalt integrerat slakteri. Dessutom pågår uppförandet av ett nytt fiskhus och automatiserad förpackning. Peckas Naturodlingar har nyligen stängt en företrädesemission som övertecknades. 

– Jag vill varmt tacka alla nya och gamla investerare hjälpt oss i emissionen, säger Elena Petukhovskaya.

Fakta: Peckas Naturodlingars företrädesemission

Teckningstid: 17 februari – 2 mars 2020 

Teckningskurs: 9,50 kronor per B-aktie 

Volym: 11,2 Mkr före kostnader 

Läs mer: peckas.se/ir

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.