Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Med BioStock-appen får investerare tillång till samlad information om biotechbolagen.

Publicerad 28 apr 2016

Nyhet: Nu släpps BioStock-appen

Användarvänlig app Nu kan du enkelt följa nyhetsflödet kring Life Science-bolagen. BioStocks nya mobilapp samlar informationen från bolagen och hjälper investerare att hålla koll på betydelsefulla händelser för aktien.

– Idén till appen föddes ur vårt arbete som IR-konsulter och är framtagen för att möta några av önskemålen som vi får från våra kunder, säger Ingmar Rentzhog, vd på Laika Consulting, som utvecklat appen på uppdrag av BioStock.

Med hjälp av BioStock-appen kan investerare, istället för att behöva uppdatera sig genom att besöka olika nyhetssidor, få tillång till en samlad information om biotechbolagen. Appen bevakar informationen och sorterar den under respektive bolag. BioStock-appen skickar även ut notiser till användarna om det presenteras större nyheter kring aktien som kan vara av betydelse för marknadsvärdet. Appen är gratis och täcker biotechbolagen som är noterade i Sverige.

– Appens syfte är att samla informationen och göra den tillgänglig på ett enkelt och pedagogiskt sätt för användarna. I appen finns allt från aktuell till historisk kursdata, PM och pressmeddelanden. Det finns också färsk information från nyhetsartiklar, foruminlägg och mycket mer, säger Ingmar Rentzhog.

Färgkodad analys av nyheterna
BioStock är ett analysbolag och en viktig funktion i appen är därför dess färgkodade analysfunktion. Tjänsten fungerar på så vis att den analyserar nyheternas förmodande påverkan av aktiekursen och översätter betyget genom tre olika färger. Om informationen bedöms ge negativ inverkan för aktiekursen markeras den med rött, om den istället anses leda till en oförändrad effekt noteras den med gult, och om nyheten bedöms leda till en positiv respons från marknaden får den en grön markering.
 
– Analysfunktionen  är intressant och inte minst ur ett längre perspektiv eftersom användaren kan få ut trender kring bolagsnyheterna. Detta gör att användaren själv kan dra intressanta slutsater kring informationen som presenteras kring bolaget och dess inverkan på aktiekursen, säger Ingmar Rentzhog.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.