Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Rikard Hjelm, Vd Nordkap

Publicerad 3 dec 2012

Nordkaps verktyg hjälper till vid finansiella transaktioner

Bara de allra största aktörerna på köparsidan har haft tillgång till information i realtid om hur marknaden för lån, obligationer och räntederivat ser ut. Detta har dock ofta varit både krångligt och dyrt. Många kommuner, stora fastighetsbolag och industrier med stora skuldsättningar har haft ett klart informationsunderläge i sina förhandlingar med banken.

Genom nya webbaserade finansverktyg erhåller tidigare missgynnade köpare samma realtidsinformation och underlag som bankerna till en rimlig kostnad. Direktinformation om exempelvis Stibor-, FRA- och  swap-noteringar läses in och kan enkelt och användarvänligt tolkas och användas i förhandlingarna med banken. Genom dessa nya möjligheter får många fler aktörer och köparna en bra förståelse för vad som är rimliga priser på de olika lösningar som bankerna säljer. 
 
– Bankerna tar idag ut de marginaler de kan. Många köpare har inte det finansstöd de behöver för att kunna ifrågasätta och förhandla bankernas marginaler, säger Rikard Hjelm, vd på Nordkap. Med nya webbaserade finansverktyg blir köparna bättre på detta och härigenom blir de säkert också mer aktiva köpare, vilket i slutändan även bankerna har glädje av.
 
Stora pengar att spara
I dagens volatila finansmarknad är behovet stort för snabb och oberoende information som stöd vid finansiella beslut. Volymerna som handlas är enorma och de besparingar som kunniga och informerade aktörer kan göra är betydande.
  • Om Nordkap
  • <span style="line-height: 17.33333396911621px;">
  • Analys, prissättning och värdering av finansiella positioner i realtid
  • Portföljhantering och administration av skuldportfölj (lån, derivat, obligationer)
  • Riskhantering genom bl.a. koppling till finanspolicy
  • <span style="line-height: 17.33333396911621px;">
  •  För mer information: <a tabindex="-1" href="http://www.nordkap.se/" target="_blank">www.nordkap.se, Tel: 08-649 55 50   

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

”Vi är överlägsna konkurrenterna”

Efterfrågad produkt på väg mot marknaden. Det svenska teknikbolaget Flexiwaggon står nu inför det verkliga genombrottet med sin smarta och på många sätt unika järnvägsvagn. Flera internationella samarbeten är etablerade och när den första vagnen snart är klar går försäljningsarbetet in i en mycket intensiv fas. – Vi är överlägsna konkurrenterna, säger Flexiwaggons vd.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.