Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Topright Nordic utvecklar och säljer till exempel lysband. Med en fulltecknad orderbok stundar notering på NGM.

Publicerad 1 sep 2017

Lysande framtid för Topright Nordic

Ljusteknikbolaget har full orderbok Bättre säkerhet på vägarna, varumärken som syns tydligt och interaktiva upplevelsefönster. Ljusteknikföretaget Topright Nordic är i full färd att rita om kartan för hur ljus används och kunderna strömmar till. Nu stundar en notering och emission.

– Vi befinner oss i en kraftig expansionsfas och kunderna strömmar till i allt snabbare takt. I år är målsättningen att vi når en omsättning på 26 miljoner kronor, säger Topright Nordics vd Anders Myrbäck. 

Inslag i Rapport fick stort genomslag
Ljusteknikbolaget Topright Nordics utvecklar och säljer ljusprodukter som bland annat ökar säkerhet på vägarna. Inom trafiksäkerhet har bolaget produkter som ökar säkerheten vid arbete på och vid vägar, till exempel aktiva varningsskyltar, lysande väghinder och Ljusband som leder trafik. Bolaget har ett samarbete med Trafikverket och brandkåren i Attunda för att öka säkerheten för de som arbetar längs vägarna. 

Produkterna kan ses på flera hundra meters avstånd och lyser utan att blända. Tekniken som används heter elektroluminens (EL). Att tekniken har rönt stort intresse visar inte minst ett inslag i SVT:s Rapport. 


Domstolsverket och Skanska kunder
Ett annat hett område är smart glas, det vill säga flexibla glas som förvandlar glasytor till belysning, interaktiva väggar eller insynsskydd. 

– Med en enkel knapptryckning kan man till exempel växla mellan full insyn eller avskärmning, säger Anders Myrbäck och berättar att de har fått uppdraget att leverera Smart glas av till exempel Skanska och Domstolsverket. 

Noteras på NGM och genomför emission
Topright Nordic startade 2012 och under de första åren låg fokus på utveckling. Sedan dess har det gått snabbt. År 2015 omsatte bolaget 862 000 kronor och 2016 hade den ökat till 1,5 miljoner kronor. Bolaget är lönsamt och genererar positivt kassaflöde. 

– Tillväxten är stark och vi befinner oss i ett expansivt skede. Vi har utvecklat partnerskap med våra nyckelleverantörer av vårt ”smarta glas” och vår ambition är nu att bli delägare i de strategiska kinesiska tillverkningsfabrikerna för vår EL-teknik, slår Anders Myrbäck fast.

Emissionen är på 18 miljoner kronor och teckningsperioden inleddes den 28 augusti och pågår till 15 september. Genom teckningsförbindelser är den garanterad till 100 procent. Kapitalet ska användas för att investera i snabbare tillväxt, utökad säljorganisation och produktutveckling. 

– Dessutom ska vi investera i en kinesisk produktionsanläggning. Det gör vi för att säkra kontrollen av ökad produktion, säger Anders Myrbäck.


 • Fakta: Topright Nordics emission

 • • Emissionsvolym: 18 miljoner kronor
 • • Teckningskurs: 9,75 kr per aktie
 • • Teckningsperiod: 28 augusti – 15 september
 • • Minsta teckningspost: 500 aktier
 • • Teckningsförbindelser: Teckningsförbindelse har ingåtts till 100 procent av Fredrik Skarke genom FAAV Invest AB
 • Här kan du se Toprights seminarium i Almedalen 
 • • För memorandum, klicka här

 • Topright Nordics affärsområden:

 • SMART Glas – flexibla glas som förvandlar glasytor till belysning eller insynsskydd med en knapptryckning. För tillfällig avskärmning, budskapsexponering och interaktiva väggar.

 • BRIGHT Safety – Innovativ säkerhet med revolutionerande ljusteknik som är böjbart, stöttåligt och energisnålt. Det ökar säkerhet och trygghet vid arbete på och vid vägar och vid räddningsinsatser.

 • BRIGHT Attention – innovativa sätt att synas med hjälp av böjbara ljuspaneler, animerade dekaler och levande skyltfönster)


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.