Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 31 jan 2013

Länsförsäkringar och Dunkers investerar i Svenska Bostadsfonden

Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän samt Henry och Gerda Dunkers donationsfond nr 2 har valt att investera i Svenska Bostadsfonden. Tidigare investerare är bland annat pensionsstiftelserna i Ericsson, Sandvik samt Åland Ömsesidiga Försäkringsbolag.

- Det är glädjande att professionella aktörer på investerarmarknaden visar fortsatt förtroende för oss. Vi har snabbt byggt upp en portfölj av högkvalitativa bostadsfastigheter i regionstäder och pendlingsorter som nya investerare har möjlighet att bli delägare i. Detta i kombination med det stora intresset för en lite tryggare investering som bostadsfastigheter gör att vi har ett mycket attraktivt erbjudande.  Vi välkomnar ytterligare investerare och för idag ett flertal diskussioner med ytterligare institutioner om investeringar i Svenska Bostadsfonden, säger Lars Swahn, VD i Svenska Bostadsfonden Management.

Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB har nu sex institutionella investerare i sin institutionsfond och det totala värdet på portföljen inom institution är 610 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i Luleå, Trelleborg, Karlskrona och Staffanstorp.

Privat- och Företagsmarknadsfonderna.

Till detta kommer Svenska Bostadsfondens övriga fonder med ca 2 500 investerare och det totala portföljvärdet inom Svenska Bostadsfonden är idag ca 2,5 mrd kr, fördelat över ca 3 500 lägenheter på 17 orter i Sverige. 

Avveckling av fastigheter inleddes under förra året för de fyra första privatfonderna och fonderna beräknas kunna avslutas gradvis under våren 2013 varvid investerarna erbjuds återbetalning av sin insats och vinst eller en fördelaktig möjlighet att fortsätta sin investering, helt eller delvis, i nyetablerade fonder. Aktuell emission i Svenska Bostadsfonden 11 är öppen för teckning till och med den 15:e februari, med likvid 22:a februari. Detta är sista möjligheten att investera i denna fond innan den helt stängs för nyteckning.

 • Fakta om Svenska Bostadsfonden

 • •  Är Sveriges 15:e största privata fastighetsbolag inom bostäder 
  •  Förvaltar ca 2,5 miljarder kronor och äger fastigheter på 17 orter i Sverige 
  •  Vänder sig till både privatpersoner, företagare och institutionella investerare 
  •  Minsta investeringspost är från ca 50 000 kr 
  •  Investeringens löptid är 6 år

 • Mer information och prospekt går att beställa direkt från Svenska Bostadsfonden  via formuläret nedan;

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

”Vi är överlägsna konkurrenterna”

Efterfrågad produkt på väg mot marknaden. Det svenska teknikbolaget Flexiwaggon står nu inför det verkliga genombrottet med sin smarta och på många sätt unika järnvägsvagn. Flera internationella samarbeten är etablerade och när den första vagnen snart är klar går försäljningsarbetet in i en mycket intensiv fas. – Vi är överlägsna konkurrenterna, säger Flexiwaggons vd.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.