Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 18 okt 2019

Bolaget accelererar inför snar kommersialisering

Analytiker ser uppsida i Oncology Venture. Med en ny ledning och ett tydligt fokus på kommersialisering genomför Oncology Venture en fullt ut garanterad nyemission på 100 miljoner kronor. Sedan nyemissionen aviserades har aktien backat, men den nya strategin uppskattas av analytiker. Det internationella analyshuset Edison Group ser en rejäl uppsidan i aktien.

Diagnostik- och läkemedelsutvecklaren Oncology Venture påbörjar nu nästa kapitel i bolagets historia: kommersialiseringen. 

Bolaget är verksamt inom utveckling av precisionsläkemedel mot cancer och kan med hjälp av sin egenutvecklade plattform DRP, drug response prediction, väsentligt öka sannolikheten för att lyckas i kliniska studier. Bolaget har i dag sju läkemedel i pipelinen, varav sex läkemedel har globala rättigheter. 

Tar in nytt kapital för att accelerera verksamheten 

I början av september tillsattes en ny ledning med ett tydligt uppdrag, att kommersialisera bolagets pipeline och dess tekniska plattform. Ny vd är Steve Carchedi, som har mer än 30 års erfarenhet från biofarmaindustrin. Han har tidigare bland annat haft ansvaret för Johnson & Johnsons globala lansering av Velcade, ett onkologiskt läkemedel som nådde en försäljning på över 500 miljoner USD. Vidare har Carchedi varit ansvarig för den kommersiella organisationen i Mallinckrodt Pharmaceuticals, ett bolag som idag har ett börsvärde på 7,2 miljarder USD. Närmast kommer han från posten som vd för amerikanska Apexian Pharmaceuticals. 

– Steve Carchedi har solida meriter när det gäller att bygga värde för patienter och aktieägare, vilket bådar gott för framtiden. Vi är övertygande om att han är rätt person för att ta Oncology Venture till nästa nivå och han har redan genomfört flera viktiga strategiförändringar, säger bolagets styrelseordförande Duncan Moore.

För att accelerera kommersialiseringen så genomför Oncology Venture nu en fullt ut garanterad nyemission på 100 miljoner kronor. Kapitaltillskottet kommer att användas för att kommersialisera ett antal prioriterade kliniska projekt och påskynda försäljningen av företagets produkter. 

Analytiker ser uppsida 

Sedan beskedet om nyemission blev offentligt har aktien och börsvärdet sjunkit till omkring 150 miljoner kronor. Analytiker som följer Oncology Venture är minst sagt frågande till den låga värderingen av bolaget.

Edission Group, som är ett internationellt analyshus med en rad internationella utmärkelser, analyserar omkring 400 bolag och har kontor närvaro i såväl USA som Europa och Asien, ser en enorm uppsida i aktien.

Steve Carchedi, ny vd för Oncology Venture. 

Edison Groups analytiker, Dr. Nathaniel Calloway, uppskattar värdet av Oncology Ventures pipeline till 1,2 miljarder kronor, vilket motsvarar en riktkurs på cirka 10 kronor per aktie, räknat på antalet aktier efter den nu aviserade emissionen. I Edisons Groups analys har ingen hänsyn tagits till eventuella värden för bolagets tekniska plattform.

Läs hela Edison Groups analys

Oncology Ventures hemsida 

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.