Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 4 feb 2015

Laika Consulting investerar i by Crowd

Laika Consulting har förvärvat 10 procent av aktierna i by Crowd AB. by Crowd är ett expansivt tillväxtbolag inom crowdsourcing. Bolagets verksamhet vilar på tre plattformar: Jobs by Crowd, Investor by Crowd och Sales by Crowd.

– Jag är övertygad om att crowd funding kommer att spela en allt större roll när bolag ska finansiera sig. Konceptet passar perfekt till våra marknadsföringstjänster för bolag som står inför till exempel en emission eller notering. Under åren har vi fått ett flertal erbjudanden om att investera i företag verksamma inom crowd funding, men vi har tackat nej, säger Ingmar Rentzhog, vd på Laika Consulting och fortsätter:


– Till skillnad mot andra aktörer har by Crowd en stark position inom fler områden än finansiering. Förutom crowd funding har bolagets två andra plattformar, jobs by crowd och sales by crowd, mycket stor potential och det finns flera synergier, säger han.


Sedan Laika Consulting grundades 2004 har bolaget byggt upp ett nätverk av drygt 75 000 investerare. I och med förvärvet kommer investerare att erbjudas nya vägar att komma i kontakt med intressanta investeringsobjekt och affärsmöjligheter.


– Att vi får Laika Consulting som delägare är mycket betydelsefullt för vår framtida expansion. Laika har dels djup kunskap om finansmarknaden, dels ett mycket stort och väl fungerande nätverk med både institutionella och privata investerare. Dessutom har bolaget gedigen kunskap om finansiell kommunikation. Sammantaget innebär det att vi och Laika är en perfekt matchning, säger Peter Dahlberg, vd på by Crowd.


Förutom att Laika Consulting blir delägare i by Crowd har Laika Consulting fått i uppdrag att väsentligt vidareutveckla plattformen investorbycrowd.se. Nylanseringen av plattformen kommer att ske under senvåren 2015.


Läs mer om by Crowd här

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.