Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Jan Nilsson, vd TrygghetsSpar, Anders Johansson, vd Ratsit och Ingmar Rentzhog, vd Laika Consulting.

Publicerad 1 jul 2015

Laika Consulting inleder strategiskt samarbete med Ratsit för tjänst mot ID-kapningar

Laika Consulting har inlett ett samarbete med kreditinformationsföretaget Ratsit för utveckling och försäljning av trygghetstjänster. Syftet är att motverka det allt större problemet med ID-kapningar. Tillsammans med Laika Consultings dotterbolag TrygghetsSpar AB kommer tjänsten att erbjudas till en gemensam kundstock bestående av över en miljon kunder och medlemmar.

ID-kapning är det vanligaste bedrägeribrottet i Sverige och drabbar årligen cirka 65 000 personer. Det tar ofta tid innan de drabbade själva upptäcker att de blivit utsatta, vilket kan leda till såväl betalningsanmärkningar som långa processer med kreditgivare. Den drabbade anses vara skyldig tills motsatsen har bevisats och förutom ekonomisk förlust brukar även kränkningen för den drabbade vara stor. 


Laika Consulting och det Kalix-baserade dotterbolaget TrygghetsSpar lanserar nu en produkt som skyddar kunder i flera steg mot ID-bedrägerier, såväl före som under och efter en potentiell kapning. Den nya samarbetspartnern Ratsit kommer med sin spetskompetens inom kreditinformation och sitt breda kundregister att hantera bevakningen av misstänkta ändringar i privatpersoners uppgifter, som ofta är en indikation på en förestående ID-kapning. 


– Behovet av tjänster mot ID-kapning har ökat dramatiskt. Det ser vi inte minst på att antalet ID-stölder har ökat stadigt de senaste åren. Ratsit är väletablerade inom affärs- och kreditinformation och samarbetet skapar en fantastisk möjlighet att nå ut till en större publik, säger Ingmar Rentzhog, vd på Laika Consulting och fortsätter:


– Gemensamt har vi en räckvidd till mer än en miljon privatpersoner och företagare. Vi är övertygade om att det finns ett stort behov av trygghetsprodukter inom ID-skydd på marknaden. 


Ratsit arbetar med affärs- och kreditinformation och har cirka 800 000 medlemmar och innehar uppgifter om drygt 8 miljoner människor och 2,2 miljoner företag. Företaget har varit aktivt sedan 2006. 


– Ur ett långsiktigt perspektiv är samarbetet strategiskt viktigt för Ratsit. Den största fördelen är att vi kommer närmre den finansiella marknaden genom att samarbeta med en aktör som Laika Consulting, förklarar Ratsits vd Anders Johansson. 


Jan Nilsson, vd för TrygghetsSpar lägger till:


– Vi har en produkt som är unik. Den hjälper inte bara kunden då de har utsatts för brott samtidigt som den proaktivt förebygger ID-kapningar. Genom att samverka får vi större möjlighet att erbjuda paketlösningar och skapa mervärde för kunder som använder sig av andra tjänster. Vi ser stora synergier med att erbjuda denna tjänst tillsammans med våra övriga spar- och försäkringslösningar.


Framöver finns även en vision att kunna sluta upp med andra organisationer, med fler av Laika Consultings andra kunder som har större kundstockar inom fond och försäkring. Ingmar Rentzhog anser att det kommer att bli lika naturligt att ha skydd mot ID-kapningar som att ha pensions- eller hemförsäkring. 


– Trygghetsprodukter bör vara en naturligt integrerad del av annat sparande och försäkring. Därför vore idealet att exempelvis fackförbund eller andra medlemsorganisationer ansluter sig och erbjuder detta som en extra trygghet till sina medlemmar, avslutar Ingmar Rentzhog.


Mer information hittar du här.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.