Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 10 jan 2017

Jultävling: Controller från Svedala vann första pris

Vinnarna i Investerarbrevets tävling korade Thomas Lindberg från Svedala vann Investerarbrevets jul- och nyårstävling och kammar därmed hem förstapriset – en iPhone 7.

– Det känns riktigt roligt! Jag ser fram mot att läsa uppföljningar om hur nynoterade bolag använder det kapital som aktieägarna skjuter till, berättar Thomas Lindberg om de förslag han lämnade och som bidrog till att han vann.

Utöver att be läsarna om tips om vad de vill läsa mer om under det kommande året uppmanade Investerarbrevets jul- och nyårstävling läsarna att ladda hem investerarbrevets app.

– Appen är överskådlig och börslistorna är mycket tydliga, kommenterar Thomas Lindberg.

Många svar på kort tid
Svaren rasslade in i snabb takt och arbetet med att kora en vinnare var omfattande. I sin motivering skrev Thomas Lindberg att han gärna vill läsa mer om vad som har hänt för noterade bolag efter att en nyemission har genomförts och han efterlyste även regelbundna intervjuer med vd:ar för bolagen i fråga. 

– Investerare vill ha kontinuitet och personligen är jag mycket intresserad av vad kapitalet har använts till och vilket mervärde det har skapat, berättar han. 

Appen är en bra informationskälla 
Thomas Lindberg är controller och är van att sätta sig in i siffror. Han använder sig av Investerabrevets app sedan några månader. 

– Funktionen mest omtalade är mycket användbar och innebär att jag kan hålla mig à jour på daglig basis, säger Thomas Lindberg. 

Placerar aktivt i fonder och aktier 
Thomas Lindberg beskriver sig själv som en aktiv sparare som placerar på medellång sikt med inslag av korta placeringar. När han blickar framåt tror han att den amerikanska marknaden kan utvecklas väl.

– Jag har varit kluven till USA. Men går det väl med infrastrukturinvesteringarna och renoveringar av offentliga byggnader och flygplatser så kan USA utvecklas väl, resonerar han.

När det gäller Europa anser Thomas Lindberg att det kan bli tuffare under 2017, men sedan kan det vända: 

– Det kan lossna under 2018 då man vet mer om utvecklingen i Nordamerika och att småbolagsfonder i Europa och USA gynnas av ett fortsatt gynnsamt ränteläge.

Har du missat att ladda hem Investerarbrevets app? Den finns för Apple iOS och Android och du hämtar den kostnadsfritt här:

App Store
Google Play


 • Vinnarna i Investerarbrevets jul- och nyårstävling

 • I tävlingen var förstapris en iPhone 7 och andrapris en helårsprenumeration på Privata Affärer. Pris 3-10 utgjordes av boken ”Tänk i tid” skriven av forskaren och debattören Sten Rentzhog. 

 • 1. Thomas Lindberg
 • 2. Ingvar Hamre
 • 3. Ann-Sofie Hansson 
 • 4. Qiuqing Geng
 • 5. Glenn Nilsson
 • 6. Lina Cederquist
 • 7. Mikael Lundgren
 • 8. Marcus Palmqvist
 • 9. Sofie Wernersson
 • 10. Torbjörn Wiberg


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.