Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Ett hus byggt enligt IsoTimbers principer har nomirerats till ett prestigefyllt arkitektpris.

Publicerad 1 dec 2015

IsoTimber-hus nominerat till prestigefyllt pris

Finalplats i Träpriset Ett hus byggt enligt IsoTimbers principer har blivit nominerade till det prestigefyllda ”Träpriset” – en arkitekturtävling instiftad av branschorganisationen Svenskt Trä. Tävlingen avgörs kommande vår och det aktuella huset är en av tio finalister.

– Att huset är byggt enligt gammal svensk tradition men samtidigt innovativt och miljövänligt är förmodligen det som tilltalat tävlingsjuryn, säger Mikael Östling, vd för IsoTimber, och som menar att det råder stenhård konkurrens i tävlingen. 


Träpriset – som enligt branschorganisationen Svenskt Trä ska gå till en ”byggnad uppförd i Sverige som representerar god arkitektur i trä och som speglar och utvecklar den tid vi lever i” – delas bara ut var fjärde år. Vinnaren i årets tävling koras i mars nästa år. Men redan nu står det klart att IsoTimber-huset är en av tio finalister. Från början ingick 139 bidrag i tävlingen. Ägare av huset, som ligger i Ljungdalen, är arkitekten Daniel Widman, som också är den som eventuellt kommer att ta emot priset.


Ser sig redan som vinnare

– Samtliga finalister hamnar i den samlingsbok om svensk arkitektur i trä som kommer att publiceras, så vi och arkitekten ser oss redan nu som vinnare, säger Mikael Östling, som ser finalplatsen som ett kvitto på att deras idé ligger helt rätt i tiden.  


IsoTimbers affärsidé bygger på en patenterad byggteknik som gör det möjligt att bygga isolerande och bärande väggar bestående av endast trä och luft. Inga giftiga material eller inplastning används. Byggtekniken gör att IsoTimber kan leverera hus till slutkund som färdiga byggpaket.


Det aktuella huset som gått till final ligger i Ljungdalen, och byggdes 2014. Svenskt Trä, som är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna, skriver bland annat att huset är en ”parafras eller moden omtolkning av ett traditionellt timrat Härjedalshus”.  


Träpriset är en tävling öppen för alla men förutsätter att byggnaden är färdigställd, högst fyra år gammal, att trä varit en viktig del av byggnadens utformning samt att juryn får besöka byggnaden om de så önskar.


– Ja, juryn var här i Ljungdalen och tittade på huset, berättar Mikael Östling.


IsoTimber befinner sig just nu i en stark expansionsfas, och enligt Mikael Östling är företagets största utmaning att hinna med alla leveranser. 


<iframe width="670" height="377" src="http://softplay.streamingbolaget.se/video/179948" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<span style="font-size: 12pt; line-height: 107%;">

För mer information om Träpriset klicka<span style="font-size: 12pt; line-height: 107%;"> <a target="_blank" href="http://isotimber.se/trapriset-2016-nominerar-fritidshus-i-harjedalen/" tabindex="0">här<span style="font-size: 12pt; line-height: 107%;">.


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.