Publicerad 31 okt 2017

Investerarbrevet.live drog fulla hus

Se Investerabrevet.live i efterhand
Drygt 850 personer gästade Investerarbrevet.live under roadshowen i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Dessutom följde 8 000 eventet via webben. Här kan du se filmer från Investerarbrevet.live i efterhand.

Så investerar du hållbart! Det var temat på årets upplaga av Investerarbrevet.live. Att det temat föll investerare i smaken råder det ingen tvekan om. Eventen var minst sagt välbesökta och 8 000 personer tittade via webben.

Sammanfattning

Sammanfattning, Investerarbrevet Live Oktober 2017 Här kan du se en kort sammanfattning av Investerarbrevet.live. Och längre ned kan du gå in och se varje seminarium.


Så ska spararnas pensionsmakt öka

Gustaf Rentzhog, Söderberg & Partners. Intresset för hållbarhet och etiska investeringar ökar lavinartat. En opinionsundersökning som Söderberg & Partners genomfört visar att drygt hälften av Sveriges pensionsspararare vill spara till sin pension genom just hållbara investeringar. I dag är den möjligheten begränsad, men förändringens vindar blåser.


Så hittar du hållbara fonder

Kajsa Brundin, Söderberg & Partners. Hur hittar jag hållbara fonder? Och vilken ska jag välja? Att hitta rätt i fondutbudet är en utmaning, minst sagt. För att du ska få hjälp på traven tipsar Kajsa Brundin, hållbarhetsexpert på Söderberg & Partners, om hur du kan gå till väga. Dessutom har hon tagit fram en lista med 14 bra hållbara fonder.


Adrigo Hedge – en hållbar strategi

Staffan Östlin, Göran Tornée, Håkan Filipson och Daniel Åhlin, Adrigo. Adrigo en av de äldsta svenska hedgefonderna. Med en lågriskstrategi har fonden sedan starten 2006 gett en avkastning på totalt 75 procent. Här kan du se en film om deras nya hedgefond som placerar i små och medelstora bolag.


”Vi integrerar våra analyser”

Peter Elmhorn, Catella. För att hållbara investeringar ska bli effektiva så krävs att hållbarhetsanalysen integreras med den finansiella. Målet är att tjäna pengar på hållbarhet, berättar Catella.


Hållbar ränteförvaltning skapar mervärde

Emelie Aulik, Danske Invest. Emelie Aulik är ränteförvaltare på Danske Invest. När hon blickar framåt ser hon högre räntor i takt med att centralbanker minskar sina penningpolitiska stimulanser. Hon tror också att hållbarhet kommer att spela en viktigare roll framöver.


Den tekniska utvecklingen är på väg att förändra världen

Thomas Wiesler, DNB. DNB:s förvaltning genomsyras av hållbarhet och visar att det går att skapa avkastning med hållbara investeringar. Fonden DNB Teknologi har de senaste tio åren levererat en avkastning på inte mindre än 350 procent.


Klimatförändringen slår mot alla branscher

Victor Rozental, Schroders. Investerarna har långt ifrån tagit till sig hur klimatförändringarna kommer att påverka – inte bara klimatet – utan även riskerna och möjligheterna för finansmarknaderna. Det visar Schroders nya analysverktyg Climate Progress Dashboard.


”Vårt mål är 100 miljoner användare”

Ingmar Rentzhog, WeDontHaveTime. ”Om vi ska lösa klimatkrisen så måste var och en av oss engagera sig. Det finns ingen världsledare som kommer att lösa problemet åt oss. Ett socialt nätverk som styrs av användarna kan göra skillnad genom att påverka såväl företag som organisationer och politiker.”