Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 20 sep 2017

Investerarafton 10 oktober

Disruptiva och hållbara affärsmodeller Varmt välkommen till en investerarafton mitt i Stockholms hjärta på Grev Turegatan. Temat för denna gång är disruptiva affärsmodeller och hur du investerar finansiellt och materiellt hållbart.

Efter en vår av lyckade event med högt intresse och fina omdömen är det nu dags för höstens andra afton. Fyra intressanta presentationer kommer att hållas och du har även möjlighet att ställa frågor direkt till talarna.

Antalet platser är begränsade, så anmäl dig nu för att säkra din plats. Glöm inte att anmäla eventuell gäst.

Program 10 oktober:

17:45 - 18:00 Registrering

18:00 - 18:05 Henrik Norberg, Chefredaktör Investerarbrevet hälsar välkommen

18:05 - 18:30 Einride, vd Robert Falck 
Två starka trender inom fordonsindustrin är eldrivet och självkörande. Einride skapar världens första utsläppsfria vägbaserade transportsystem för tunga transporter. Systemet är baserat på T-pods, elektriska självkörande transportfordon. Einrides mission är att driva på utvecklingen inom transport genom att skapa hållbara, flexibla och kostnadseffektiva transportlösningar. Einrides VD och grundare Robert Falck kommer berätta om hur affärsidén kan komma att rita om hela den landbaserade transportbranschen. Bolaget har rönt stor internationell uppmärksamhet  med artiklar i bland annat The Washington Post, Tech Crunch, Venturebeat och Fast Company. Även Dagens Industri och Ny Teknik uppmärksammade bolaget nyligen.

 


18:30 - 18:55 Sparlån, kommersiell chef Andreas Thim
Sparlån är det första bolaget som fått finansinspektionens tillstånd att bedriva Peer-2-Peer lending i Sverige, dvs utlåning till kreditvärdiga svenska privatpersoner där institutioner och privatpersoner investerat kapital. Genom ny teknik öppnar de upp det här tillgångslaget för vanliga investerare och kan därmed möjliggöra en god riskjusterad avkastning. Många intresserade investerare har sett detta som ett bra lågkorrelerat alternativ för att få upp sin portföljavkastning och samtidigt uppskattat ett förutsägbart kassaflöde och en god säkerheten över konjunkturcykeln. 

18:55 - 19:15 Klimathotet och dess lösningar, Climate Reality, Ingmar Rentzhog
Extrema väderhändelser, islossning i Arktis och allt högre medeltemperatur gör klimatfrågan mer aktuell än någonsin. Ingmar Rentzhog, medlem av Al Gores nätverk Climate Reality, ger ett föredrag som Al Gore tagit fram. Det tar avstamp i de senaste klimathändelserna och statistiken, tydliggör hotbilden och visar på lösningarna. Lär dig vilka riskfyllda investeringar du bör undvika i en framtid där förbränningsmotorn förbjuds, beroendet av fossila bränslen minskar och klimatförändringarna påverkar infrastrukturen.

19:15 - 19:35 WE DON´T HAVE TIME, Ingmar Rentzhog
WeDontHaveTime.org
är ett nytt socialt nätverk vars syfte är att skapa en global tjänst där medlemmar kan kommunicera med företag, organisationer, politiker och ledare och ge dem klimatomdömen. Plattformen har som ambition att snabbt komma upp i 100 miljoner användare och kommer därmed kunna verka som en disruptiv kraft i syfte att stoppa klimatkrisen.

 

19:35 - 20:00 Mingel med talare och gäster, det bjuds även på matigare tilltugg och dryck.

Plats:
Grev Turegatan 30, Stockholm
Lokal:
Turbine
Tid:
Kl 17:45 - 20:00
________________________________________________________

Anmälan sker genom att du fyller i dina uppgifter i formuläret nedanför och klickar på Boka. Kom ihåg att även anmäla eventuell medföljande gäst. 
Avanmälan sker genom länk i ditt bekräftelsemail senast 2 arbetsdagar innan event.

   

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.