Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 21 sep 2012

Investera kapitalskyddat i skog, råvaror valuta och aktier

Det statligt ägda Svensk Exportkredit ger ut nya Portföljobligationer. Nytt för denna gång är en valutaobligation som ger möjlighet till 6,5 % i kupong efter 1 år.

Dagens marknad är minst sagt svårnavigerad för en investerare. Den europeiska skuldkrisen i kombination med osäkerhet kring Kinas tillväxt fortsätter att skapa orolighet. Många aktiemarknader är fortsatt skakiga och osäkerheten om framtiden är stor. Detta har gjort att flera aktörer i finansbranschen börjat erbjuda investeringar utanför de traditionella aktiemarknaderna. En aktör som tagit fasta på denna utveckling är det statligt ägda AB Svensk Exportkredit (SEK).

SEK:s senaste erbjudande är Portföljobligation 8 och ger möjlighet att investera i bland annat råvaror, skog och lågvärderade aktier. Som ett komplement till ränteplaceringar och vanligt bankkonto erbjuds även ett alternativ som kan ge 6.5 % i kupong på ett år. Samtliga produkter i erbjudandet är kapitalskyddade.

Portföljobligation 8 består av fyra alternativ:

 1. Portföljobligation: Skog 8
  Löptid om 3 år och exponering mot tre amerikanska företag verksamma inom skogs- och timmersektorn.

 2. Portföljobligation: Råvara 8
  Löptid om 4 år och exponering mot tio råvaror inom segment som energiråvaror, basmetaller, jordbruksråvaror och ädelmetaller.

 3. Portföljobligation: Europa Möjlighet 8
  Löptid om 5 år och exponering mot en bred korg av tio europeiska bolag inom ett flertal sektorer.

 4. Portföljobligation: Valutakupong USA - Japan 8
  Löptid på 1 år och exponering mot dollarns utveckling i förhållande till yen. Möjlighet finns till en kupong på 6.5 % (kupongen fastställs till mellan 6 – 9 %).

Mer information om Svensk Exportkredit och dess roll för svensk exportindustri finns i filmen nedan:


<iframe tabindex="-1" src="http://www.youtube.com/embed/MYATDGFVmVQ?rel=0" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315"></iframe>


Aktuell emissionen i Portföljobligation 8 är öppen för teckning fram till 19 oktober 2012. Minsta investeringsbelopp är från 50 000 kr och uppåt. Mer information, broschyr och teckningsanmälan kan beställas genom Investerarbrevets intresseformulär nedan.


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.