Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 2 mar 2020

Imsys teknik är hjärtat inom artificiell intelligens

Snabb expansion. Artificiell intelligens, AI, växer explosionsartat. Det svenska doldisbolaget Imsys har hittat en minst sagt intressant nisch som drar nytta av AI-explosionen: Extremt snabba och strömsnåla processorer. Bolaget har fått en genombrottsorder och blivit uppvaktat av storbolag, men väljer ändå självständighet och notering.

Ett av de hetaste teknikområdena är AI och utvecklingen går snabbt. En rad branscher utvecklar AI-lösningar men den bransch som satsar mest är fordonsindustrin. Ökad säkerhet, eldrift och självkörning är några drivkrafter. 

– Den största boosten är självkörande bilar. Visst har bilindustrin kommit en bit på väg, men forskningen är fortfarande i sin linda. Hjärtat inom AI är en effektiv processor och det är just det som vi har, berättar Anna Petre som är styrelseordförande i Imsys och som har lång erfarenhet från bilindustrin. 

Snabba och exakta processorer – hjärtat i AI-tekniken 

Processorn kan liknas vid själva hjärtat. Det är processorn som snabbt, korrekt och kontinuerligt ska kommunicera, behandla och på ett säkert sätt hantera information i tekniska lösningar i till exempel självkörande bilar. Imsys, som grundades för 20 år sedan, har gått sin egen väg och utvecklat processorer som arbetar snabbt och extremt energisnålt. Just det sistnämnda är en viktig faktor för AI-system.

– Under åren har vi inte ändrat vår processor. Istället är det marknaden som förändrats och nu ligger fokus på att de ska vara strömsnåla, snabba samt att kunderna ska kunna anpassa processorerna efter just sina behov, konstaterar Anna Petre.

Läs mer om Imsys här.

Storbolagen letar guldkorn 

Att de stora processorbjässarna håller ett vakande öga på bolag som Imsys handlar om ren och skär överlevnad. Sedan länge har storbolagen fokuserat på att utveckla processorer för till exempel datorer där strömförbrukning inte har varit en viktig faktor. 

– Vi har fått propåer från större spelare som följer oss noga. Men vi vet att vår teknik är framtiden och vi planerar därför för notering i år, berättar Anna Petre. 

Dessutom uppvisar marknaden för vanliga processorer en måttlig tillväxt, medan processorer för AI har en tillväxt på cirka 20 procent om året. 

Omsättning på 200 miljoner inom två år 

Imsys har i dag en omsättning på omkring fyra miljoner kronor, men bolaget har relativt nyligen vunnit en stor order från ett internationellt bolag verksamt inom styr och reglering av hissar. 

– Moderna hissar kräver effektiva processorer och vid full drift kommer detta avtal att generera intäkter på drygt 200 miljoner per år, säger Anna Petre. 

Imsys har sedan tidigare andra kunder och är ett av tre utvärderderade bolag för att leverera processorer till en stor fordonstillverkare. 

– Vi är engagerade i ett flertal utvecklingsprojekt hos biltillverkare, datorhallar och inom medicinsk teknik, våra kunder är globala, avslutar Anna Petre.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.