Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Radarpar: Torgny Prior och PO Nilsson på fondbolaget Prior Nilsson.

Publicerad 31 mar 2017

Hedgefonder: En toppresterare att räkna med

Hedgefonden som snittar på 13 procent Privata Affärer har utsett Prior Nilsson Idea till bästa hedgefond 2016. Förvaltaren, Torgny Prior, placerar efter sina bästa idéer som lyxkonsumtionsbolag och bilar. Den strategin har gett fonden fart.

Med en snittavkastning på nästan 13 procent per år de senaste fem åren är hedgefonden Prior Nilsson Idea en uthållig toppresterare. Fonden har till exempel investeringar i LVMH som äger Louis Vuitton, Tag Heuer och Moët & Chandon. Daimler och BMW är två andra exempel. 

– Bolag inom lyxkonsumtion finns inte i Sverige och de kompletterar vår portfölj bra, berättar Torgny Prior som förvaltar fonden tillsammans med PO Nilsson. 

– Dessutom gynnas de av den europeiska konjunkturen, lägger PO Nilsson till. 

Dags att blanka Ica?
Fondens namn – Idea – kommer av att den ska innehålla förvaltarnas bästa idéer. Och det råder ingen brist på idéer hos de båda förvaltarna. Bland annat funderar de på om Ica – som har gått starkt – är fullvärderat. Därmed kan det bli dags att blanka aktien. 

– Ica är högt värderat och har låg tillväxt. Lägg till utmaningar som ökad e-handel och fler lågprisalternativ och sannolikheten för positiva överraskningar är liten, berättar PO Nilsson. 

Utflöden ur fastighetsfonder skapar möjligheter
I somras sålde förvaltarna fastighetsaktier på stigande räntor. Räntorna steg och fastighetsaktier har haft en medioker utveckling. Svenska fastighetsfonder har utflöden och utlänningar säljer. Samtidigt har till exempel Kungsleden en emission på 1,6 miljarder. 

– Det är ett stort utbud i en trång sektor. Om aktierna faller kan vi använda vår kassa för att snabbt öka, berättar Torgny Prior. 

Volvo är största innehavet
Idea är en specialfond som kan ha upp till 30 procent i en aktie. I dag är Volvo största innehav och väger drygt 10 procent. Andra viktiga innehav är verkstads- och skogsbolagen Sandvik, SKF, SCA och Stora Enso. 

– De positionerna bygger på idén att industrikonjunkturen stärks alltmer. Vi har även placerat i europeiska verkstadsbolag på samma tema, säger han. 

Förvaltarna ser ljust på konjunkturen. I USA började räntorna stiga i somras och de svenska brukar följa efter ett år senare. Den högre tillväxten leder till att vinstestimaten för i synnerhet cykliska bolag kommer att stiga, enligt Torgny Prior. Idea kan variera exponeringen mot aktiemarknaden från 50 till 130 procent. I skrivande stund har den 80 procent. 

Varför är ni inte fullt exponerade mot börsen när ni ser ljust på utvecklingen?
– Det kan vi vara imorgon. Vi kan handla i en idé över en dag eller över lång tid, men priset måste vara det rätta, säger Torgny Prior. 

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.