Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 mar 2017

Här är aktierna du ska ha – om aktiechefen själv får välja

Tipsar om vinnaraktier När Ålandsbankens aktiechef pratar på Nordnet Live drar han fullt hus. Precis som i fjol bjöds på rikligt med aktietips, men om dessa – på samma sätt som tidigare – senare kommer visa sig vara vinnare är tillsvidare höljt i dunkel.

– När aktier har stigit kraftigt är det ofta bra att börja leta på annat håll, konstaterar Ålandsbankens aktiechef Albert Haeggström.

Han delade med sig av denna och andra av sina synpunkter kring den sannolika framtida marknadsutvecklingen på Nordnet Live i februari.

Köper billigt och säljer dyrt
Köp billigt, sälj dyrt och använd sunt förnuft. Efter den förvaltningsfilosofin bedriver Ålandsbanken sin kapitalförvaltning som styr allokeringen i bankens fonder. Och att det nu börjar se dyrt ut på vissa håll innebär att det är hög tid att säkra vinster. 

– Cykliska aktier har stuckit iväg och värderingarna börjar bli väl höga. Nu är det läge att plocka hem vinster inom cykliskt och banker, berättade Albert Haeggström . 

Konjunkturen toppar och sämre tider stundar
Albert Haeggström anser att den rådande konjunkturen är nära sitt toppläge, vilket är ett synsätt som även de flesta andra bedömare är överens om. Men på börsen – som stigit under hela åtta år – finns trots det ännu inga tecken på oro. Dow Jones har på senare tid också stigit tolv dagar i följd, vilket inte har hänt sedan 1987. 

– Det är ett tecken på att man ska vara försiktig. Visst kan börsen stiga med ytterligare 10 procent. Men den kan även falla med 30. Min poäng är att riskerna på nedsidan har ökat, fastslår Albert Haeggström. 

Telekomoperatörerna som har potential
Därför har Ålandsbanken successivt börjat vikta om; från värdeskapande till kapitalbevarande. Och i det rådande klimatet finns det bra investeringsmöjligheter på den fronten.

– I princip allt annat har stigit kraftigt men telekomoperatörer har inte rört på sig. Värderingarna är sunda och de har cash flow på 7-8  procent och vi gillar det som är billigt. 

– Dessutom får man utdelningar på 5-6 procent i väntan på att kurserna ska stiga, fortsätter Albert Haeggström.

Stark dollar och låga värderingar kan trigga förvärv 
När det kommer till specifika aktier är Telia, Telenor, Tele2 och Millicom aktier som Albert Haeggström tror kommer att stiga. Dessutom tror han att det kan komma att ske förvärv bland telekombolagen. En stark dollar – i kombination med lågt värderade telekombolag – är två samverkande faktorer som kan driva fram en sådan utveckling. 

Se Albert Haeggström på Nordnet Live här.

  • Fakta: Ålandsbankens förvaltning

  • Det förvaltningsteam som Albert Haeggström är en del av styr allokeringen för alla Ålandsbankens produkter. Genom att läsa Marknadsutblicken som kommer ut varannan vecka, kan bankens kunder enkelt hålla sig uppdaterade om hur teamet ser på världen och hur alla portföljer är placerade. 


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.