Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Walter Nuñez, produktanalyschef inom Söderberg & Partners, ser positivt på utsikterna inom tillväxtmarknaderna

Publicerad 30 sep 2014

Fondexperten: Intressanta möjligheter inom tillväxtmarknaderna

Söderberg & Partners fondanalytiker Walter Nuñez menar att det kan vara dags att vända blickarna mot tillväxtmarknaderna.

En svag utveckling i Europa och fortsatt politisk oro gör att Walter Nuñez, produktanalyschef på finansrådgivaren Söderberg & Partners, ser fortsatt osäkerhet i regionen. Istället anser han att fondsparare bör rikta sin uppmärksamhet mot utvecklingen i tillväxtmarknaderna.<o:p></o:p>

– Vi ser en stark tillväxt inom vissa tillväxtmarknader och bland annat inom Asien, där flera ledande indikatorer som pekar åt rätt håll. Latinamerika har haft en bra utveckling hittills i år, men hör till de regioner som vi är något mer skeptiska till vad gäller framtida potential, säger Walter Nuñez.

Att analytikern är positiv till vissa tillväxtmarknader märks också tydligt i Söderberg & Partners senaste fondanalys. På topplaceringarna syns bland annat Vontobels tillväxtmarknadsfond och Macquaries Asienfond. 


<o:p></o:p> – Asien är en region som finns bland våra marknadsrekommendationer och där ser vi fortsatt värderingsstöd. Analysen av fonderna tar hänsyn till både historisk prestation, avgifter och förvaltare. Vi tittar även närmare på fondernas risknivå med särskilt fokus på nedsidan, säger Walter Nuñez. <o:p></o:p>

Fortsatt oroligt på många håll

<o:p></o:p>Walter Nuñez sammanfattar den allmänna makrobilden med att det råder stor geopolitisk oro i många länder. USA är på väg in i ett nytt krig och samtidigt planerar Federal Reserve att påbörja sina åtstramningar. Eurozonen påverkas också allt mer av händelseutvecklingen i Ukraina och till och med Tyskland, som normalt brukar driva den europeiska utvecklingen, visar en negativ tillväxt.  

<o:p></o:p>
<o:p></o:p>– Ryska sanktioner påverkar en redan ansträngd ekonomi i Europa negativt. Eurozonen har cirka fyra procent av sin export mot Ryssland, och åtta procent av importen kommer från landet. Uppskattningar visar att en utbudssänkning på en tredjedel riskerar att minska den europeiska tillväxten väsentligt. Sammantaget finns det anledning för fondsparare att bredda portföljen titta närmre på tillväxtmarknaderna under hösten, konstaterar Walter Nuñez.


<o:p></o:p> <!--EndFragment-->

 • Walter Nuñezs "top picks"

 • Tillväxtmarknader
 • RAM(Lux) sys Emg Mkts Equities B
 • Danske Invest Glbl Em Mkts Small Cap A
 • Vontobel Emerging Markets Eq B
 • Fidelity Emerging Markets A-USD
 • Templeton Emerging Mkts Sm Cos A Acc$

 • Asien exkl. Japan
  HSBC GIF Asia ex Jpn Eq Sm Co AC
 • Aberdeen Global Asian Smaller Cos A2
 • Templeton Asian Smaller Co A Acc $
 • First State Asia Pacific Ldrs A £
 • Macquarie Fd Solu Asia New Stars A SEK


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

”Vi är överlägsna konkurrenterna”

Efterfrågad produkt på väg mot marknaden. Det svenska teknikbolaget Flexiwaggon står nu inför det verkliga genombrottet med sin smarta och på många sätt unika järnvägsvagn. Flera internationella samarbeten är etablerade och när den första vagnen snart är klar går försäljningsarbetet in i en mycket intensiv fas. – Vi är överlägsna konkurrenterna, säger Flexiwaggons vd.
MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.