Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

– Jag tror att våra internationella kontakter var en anledning till det stora intresset från investerare, säger Flexiwaggons vd Jan Eriksson.

Publicerad 2 nov 2015

Flexiwaggon mot stororder efter lyckad nyemission

Unik konstruktion lockar investerare Efter en mycket lyckad nyemission är bolaget Flexiwaggon ett steg närmare en första stororder. Satsningarna kan nu intensifieras, och bolagets vd och grundare Jan Eriksson är optimistisk.

– Emissionen har gått över förväntan. Inte minst var det överraskande att den blev fulltecknad så pass fort. Samtidigt så vet jag att vi har en produkt i tiden, säger Jan Eriksson. 


Flexiwaggon genomför just nu en nyemission, och i slutet av oktober hade bolaget fått in närmare 8 miljoner kronor. Det ska jämföras med emissionens ursprungliga storlek på 5,5 miljoner kronor. Då emissionen fortfarande pågår – teckningstiden går ut 15 november - så är det i dag oklart vad totalsumman slutligen hamnar på. 


– Vi fick tag på de rätta investerarna genom de kanaler vi använde, säger Jan Eriksson som en ytterligare förklaring till den lyckade emissionen. 


Flexiwaggon har utvecklat en helt ny typ av godsvagn för tåg. Det unika med vagnen är att lastbilar kan köra direkt upp på vagnen var som helst längs järnvägen. Det spar både tid och pengar då inga lastterminaler behövs. Miljöaspekten är också viktig.


Ökade chanser för tysk stororder

– Att emissionen gick så pass bra innebär att vi nu har mycket goda förutsättningar att säkerställa den första affären med vår tyska samarbetspartner, säger Jan Eriksson och syftar på den avsiktsförklaring bolaget har med ett tyskt företag som enlig planerna ska leda fram till en första stororder.


– Vi kan nu bli mer aktiva när det gäller marknadsföringsaktiviteter. Vi ska frakta ner den första prototypvagnen till Tyskland, och vi kan bjuda in fler potentiella kunder till våra visningar, fortsätter han.


Om cirka ett år räknar Jan Eriksson med att den nya vagnen, som är en uppdaterad och förbättrad version av den nuvarande, ska stå färdig. Förhoppningen är att en order från det tyska transportföretaget på 25 vagnar ska vara i hamn under 2016. Flexiwaggon har också slutit samarbetsavtal med ett kinesiskt och ett indiskt företag.


– Jag tror att våra internationella kontakter också var en anledning till det stora intresset från investerare, säger Jan Eriksson, som också vill poängtera att miljövänliga produkter av typen flexivagnen ligger helt rätt i tiden.


– I många länder vill regeringarna satsa mer på järnvägstransporter, och vi har deras gillande, säger Jan Eriksson.


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.