Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 17 mar 2014

Fler möjligheter att få hög ränteavkastning med Nordeas Räntebevis

Nordea var för två år sedan först i världen med sina Räntebevis. Nu presenterar banken fler spännande nyheter!

– Lagom till två årsdagen konstaterar vi med både glädje och stolthet att omsättningen nu med råge passerat 10 miljarder kronor och att det gjorts mer än 100 000 affärer i våra räntebevis, säger Anders Nicander som är ansvarig för försäljningen av investeringsprodukter på Nordea Markets. 


Timingen när Nordea lanserade sina räntebevis för två år sedan var näst intill optimal. Intresset för högavkastande ränteplaceringar var rekordhögt och dessutom var räntorna på höga nivåer.

 

Trots att räntorna fallit kraftigt sedan lanseringen är intresset för räntebevis fortfarande väldigt stort. Bara under årets två första månader har nettosparandet i räntebevis uppgått till en halv miljard kronor. Lägre räntor till trots är det fortfarande många räntebevis som betalar motsvarande cirka 1 procent i ränta per kvartal (cirka 4 procent per år).

 

Fokus från Nordeas sida ligger nu på att börsnotera fler räntebevis än tidigare och därigenom möjliggöra för placerare att diversifiera sina ränteportföljer. 


– Räntebevis är väldigt lika vanliga företagsobligationer men med den stora fördelen att de är börsnoterade och att de handlas i små poster i svenska kronor. Det betyder på ren svenska att räntebevis har gjort det möjligt för många svenska placerare att själva bygga väldiversifierade och attraktiva ränteportföljer, på samma sätt som man i många år har kunnat sätta ihop egna aktieportföljer, säger Anders Nicander.

 

Under våren lovar Nordea fler spännande nyheter: 


– Ja redan om ett par veckor kompletterar vi våra 29 räntebevis med ytterligare ett par. Det är roligt att kunna erbjuda många möjligheter och bara under de senaste månaderna har vi börsnoterat räntebevis på bland annat Ladbrokes, Bombardier, Peugeot och Thyssenkrupp. Inom kort kommer vi även lansera en ny räntebevisapp där man kan följa sina placeringar i realtid, avslutar Anders Nicander.


  • Nordeas Räntebevis

  • Räntebevis går att handla via Nordea och alla andra banker och nätmäklare. Mer information om Nordeas Räntebevis hittar du <a tabindex="-1" href="https://www.nordea.se/Privat/Sparande/Strukturerade+placeringar/R%C3%A4ntebevis/1558402.html" target="_blank">här.

  • Kunder hos Avanza kan handla Räntebevis <a tabindex="-1" target="_blank" href="https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/rantebevis/rantebevis.jsp">här
  • Kunder hos Nordnet kan handla Räntebevis<a tabindex="-1" target="_blank" href="https://www.nordnet.se/rantetorget/rantebevis.html?cmpi=start-nyhet-rantebevis"> här


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.