Publicerad 17 mar 2014

Fler möjligheter att få hög ränteavkastning med Nordeas Räntebevis


Nordea var för två år sedan först i världen med sina Räntebevis. Nu presenterar banken fler spännande nyheter!

– Lagom till två årsdagen konstaterar vi med både glädje och stolthet att omsättningen nu med råge passerat 10 miljarder kronor och att det gjorts mer än 100 000 affärer i våra räntebevis, säger Anders Nicander som är ansvarig för försäljningen av investeringsprodukter på Nordea Markets. 

Timingen när Nordea lanserade sina räntebevis för två år sedan var näst intill optimal. Intresset för högavkastande ränteplaceringar var rekordhögt och dessutom var räntorna på höga nivåer.

 

Trots att räntorna fallit kraftigt sedan lanseringen är intresset för räntebevis fortfarande väldigt stort. Bara under årets två första månader har nettosparandet i räntebevis uppgått till en halv miljard kronor. Lägre räntor till trots är det fortfarande många räntebevis som betalar motsvarande cirka 1 procent i ränta per kvartal (cirka 4 procent per år).

 

Fokus från Nordeas sida ligger nu på att börsnotera fler räntebevis än tidigare och därigenom möjliggöra för placerare att diversifiera sina ränteportföljer. 

– Räntebevis är väldigt lika vanliga företagsobligationer men med den stora fördelen att de är börsnoterade och att de handlas i små poster i svenska kronor. Det betyder på ren svenska att räntebevis har gjort det möjligt för många svenska placerare att själva bygga väldiversifierade och attraktiva ränteportföljer, på samma sätt som man i många år har kunnat sätta ihop egna aktieportföljer, säger Anders Nicander.

 

Under våren lovar Nordea fler spännande nyheter: 

– Ja redan om ett par veckor kompletterar vi våra 29 räntebevis med ytterligare ett par. Det är roligt att kunna erbjuda många möjligheter och bara under de senaste månaderna har vi börsnoterat räntebevis på bland annat Ladbrokes, Bombardier, Peugeot och Thyssenkrupp. Inom kort kommer vi även lansera en ny räntebevisapp där man kan följa sina placeringar i realtid, avslutar Anders Nicander.