Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

"Jag ser mina investeringar i lån som min pensionsförsäkring", säger Erika Malmberg.

Publicerad 3 apr 2017

Finalisten i Genikampen: ”Här är räntan riktigt bra”

Marknadsplatslånen som ger 7 procent Hon kom tvåa i Genikampen, har jobbat som polis på Ekobrottsmyndigheten och är numera IT-jurist. Erika Malmberg väljer att investera i lån hos Lendify, fastigheter och i onoterade bolag.

– Jag ser mina investeringar i lån som min pensionsförsäkring. De pengar som jag får över och som jag kan avvara lånar jag enkelt ut via Lendifys plattform, berättar Erika Malmberg. 

Lendify är en marknadsplats för lån som länkar samman investerare med låntagare. Investerare som Erika Malmberg lånar ut pengar genom Lendify och får månadsvis amortering och ränta från låntagarna.

Satte åter på sig polishatten och började investera
Kanske var det hennes bakgrund som polis på Ekobrottsmyndigheten som gjorde att hon gick minst sagt mycket noggrant tillväga innan hon började investera. 

– Jag kollade upp såväl Lendifys ledning som ägare riktigt noga och allt såg mycket bra ut. Sedan började jag investera, berättar Erika och fortsätter:

– Räntan är riktigt bra och ligger på drygt 7 procent årligen på min kreditportfölj.

Mekar med bilar och spränger bomber
Mensa-medlemmen Erika berättar att hon alltid gillat logisk problemlösning. Bara sådär skruvade hon till exempel isär – och ihop – en gammal Ford Escort. I SVT:s Genikampen passade hon som hand i handske då genier tävlade mot varandra för att lösa svåra uppgifter.

– Äntligen en tävling som jag är bra på.

– En rolig grej var när vi utifrån siffror och färger skulle koppla kablar för att spränga bomber. Vårt lag vann överlägset, fortsätter hon med ett skratt. 

Logiskt och strukturerat sparande
Erika Malmberg går även strukturerat tillväga med sitt sparande. Bufferten finns på ett konto, medan de långsiktiga investeringarna fördelas mellan kreditportföljen hos Lendify, fastigheter och onoterade bolag. 

– Jag gillar att Lendify rundar bankerna och kapar onödiga mellanled och kostnader. Dessutom gör bolaget en rejäl kreditanalys av alla låntagare. Det är givetvis väldigt viktigt eftersom den här typen av investeringar inte omfattas av insättningsgarantin, berättar hon.  

Korgar av lån sänker risken
Hos Lendify kan man antingen välja att investera – alltså låna ut – direkt till enskilda låntagare. Men de allra flesta, inklusive Erika Malmberg, väljer autoinvestkonton. Ett lån på till exempel 100 000 kronor fördelas då automatiskt på 40 olika lån. 

– Jag vill inte lägga tid på att välja lån själv. Nu går jag in en gång i månaden och kollar så att ränta och amorteringar tickar in. Och de pengarna väljer jag att återinvestera för att skapa ränta-på-ränta effekt, berättar Erika Malmberg.

  • Fakta: Marknadsplatslån

  • • Person-till-person lån, ofta även kallat peer-to-peer-lån, är när privatpersoner lånar pengar av andra privatpersoner. Lendify tillhandahåller en marknadsplats där investerare och låntagare möts. Lendify sköter hela den administrativa processen, från granskning av låneansökningar och upprättande av avtal mellan låntagare och långivare, till utbetalning av lån och administrering av betalningar. Lendify erbjuder endast låntagare med god kreditvärdighet att låna.
  • • Lendify har tillstånd från Finansinspektionen. Likvida medel som förs över till Lendify är helt separerade från Lendifys egna tillgångar. För det kapital som är investerat i lån agerar Lendify endast som en marknadsplats. Långivare har en direkt koppling till låntagare genom ett identitetsnummer som tydligt står angivet på låntagarens skuldebrev. Skuldebrevet skrivs under av låntagaren vilket senare dokumenteras av Lendify AB och följs upp av externa kontrollfunktioner. Lendify omfattas inte av den statliga insättningsgarantin. Investerarna bär kreditrisken.
  • • Läs mer här.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.