Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Nu kan du ta del av oberoende analyser inom strukturerade placeringar

Publicerad 4 sep 2013

De blir strukturerade placeringars svar på Morningstar

Nu inleder Investerarbrevet ett samarbete med Struktanalys som utvecklat en objektiv analys för risker och möjligheter inom strukturerade placeringar.

– Målsättningen har varit att skapa en oberoende analys som kan hantera alla typer av strukterade placeringar, oberoende av konstruktion och exponering, berättar Tim Mortimer, verkställande direktör på Future Value Consultants.

<o:p></o:p>


Det finns idag flera ratinginstitut som granskar fondmarknaden för att kartlägga fondernas historiska utveckling, avkastningsmöjligheter och risknivå. Inom marknaden för strukturerade placeringar är det däremot betydligt svårare för investerare att sätta sig in i risker och möjligheter inom olika placeringar. 

Det brittiska analysföretaget Future Value Consultants har under mer än tio års tid analyserat tusentals produkter på den brittiska och amerikanska marknaden. Nu erbjuds även svenska investerare möjligheten att ta del av bolagets analyser genom ett samarbete med svenska Struktanalys som gör oberoende rapporter kring alla produkter.<a target="_blank" href="http://www.struktanalys.se" tabindex="-1">
– Struktanalys bygger på tanken om att varje konsument av finansiella tjänster, som väljer att ta hjälp av en rådgivare, har rätt till en oberoende och professionell bedömning av marknadens erbjudanden, säger Johan Tjeder, som är vd och initiativtagare till sajten <a target="_blank" href="http://www.struktanalys.se/" tabindex="-1" style="font-size: 13px;">Struktanalys.se. 


I samarbete med Struktanalys kommer Investerarbrevet löpande att publicera analyser över strukturerade placeringar. Nedan följer ett litet smakprov med tre placeringar som har fått betyget fem stjärnor:

 • Tre produkter med toppbetyg:

 • <img src="https://laika.dmdelivery.com/mailings/3/193/images/s5.png">

  Indexobligation Garantum Brasilien
 • Brasilien har varit en av de mest snabbväxande ekonomierna de senaste decenniet samtidigt som den diversifierade ekonomin blivit mer moderniserad. Tillväxtmarknader är dock riskabla och med Garantums Indexobligation Brasilien riskerar du endast 10 procent av kapitalet. Samtidigt tar du del av uppgången på börsen i ett av de snabbväxande BRIC länderna.

 • <a target="_blank" href="http://www.investerarbrevet.se/files/1601_AIO_Brasilien_FINAL.pdf" tabindex="-1">Klicka här för mer information

  <img src="https://laika.dmdelivery.com/mailings/3/193/images/s5.png">

 • Penser Top of Asia
 • Hong Kong, Singapore och Taiwan är några av de mest konkurrenskraftiga ekonomierna i världen. Med Penser Top of Asia Tillväxt investerar du i dem med en deltagandegrad på 170 procent samtidigt som kapitalet är skyddat till 90 procent. Om marknaderna står stilla eller faller återbetalas alltså 90 procent av investeringen; om marknaderna stiger betalar investeringen 90 procent + avkastningen i underliggande multiplicerat med 1,7.

 • <a target="_blank" href="http://www.investerarbrevet.se/files/AIO_ASIA_1389_13101.pdf" tabindex="-1">Klicka här för mer information

  <img src="https://laika.dmdelivery.com/mailings/3/193/images/s5.png"> 

 • Strukturinvest Sverige
 • En investering i en korg av svenska storbolag på endast tre år och där kapitalet är skyddat till 90 procent av utgivaren Nordea. Stiger aktierna får du 95 procent av uppgången och faller de får du tillbaka 90 procent av investeringen. Investeringen begränsar alltså risken till 10 procent samtidigt som större delen av uppsidan finns kvar.<a target="_blank" href="http://www.struktanalys.se" tabindex="-1">

 • <a target="_blank" href="http://www.investerarbrevet.se/files/AIO%20Sverige%20SI.pdf" tabindex="-1">Klicka här för mer information

<a target="_blank" href="http://www.struktanalys.se" tabindex="-1">

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.