Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Jonas Björkman, vd för Tessin.

Publicerad 2 maj 2017

Crowdfunding: Han bryter bankernas oligopol inom byggfinansiering

Institutioner placerar via Tessins plattform Crowdfunding av fastigheter växer rekordsnabbt. I Sverige är Tessin marknadsledare. Bolaget satsar nu på att utöka investerarbasen med institutionella investerare, expandera i Norden och bryta bankernas oligopol inom byggfinansinering.

– Tidigare har vi kompletterat bankernas utlåning. Genom att vi nu även erbjuder byggkreditiv får våra investerare på plattformen tillgång till bättre säkerheter som pantbrev i fastigheten. 

Det säger Jonas Björkman som är vd på fintechbolaget Tessin – Nordens snabbast växande crowdfunding-plattform för fastigheter– och lägger till:

– Därmed kan de få tillgång till samma tillgångsslag som bankerna traditionellt suttit på. 

Snittavkastning på 8-13 procent
Tessins expanderar snabbt. I fjol dubblerades antalet långivare, omsättningen sköt i höjden och en kvarts miljard förmedlades till fastighetsprojekt runt om i Sverige. Den utlovade avkastningen på investerat kapital i fastighetsprojekten ligger på mellan 8-13 procent. 

Utmanar banken
Ett vanligt upplägg är att bankerna finansierar 60 procent av lånen, Tessins användare 20 procent och fastighetsutvecklingsbolaget självt resterande 20 procent. När bankerna finansierar bottenlånen tar de säkerheter som pantbrev, vilket också ger en lägre riskexponering. Nu erbjuder Tessin samma sak till sina investerare.

– Ändrade regelverk som Basel III-direktivet är en viktig förklaring till att bankerna inte kan finansiera byggprojekt i samma utsträckning som tidigare. Det finansieringsgapet ska vi genom vår crowd täcka, berättar Jonas Björkman.  

Nordisk expansions stundar 
Tessin är i full fart med att planera för en nordisk expansion. Finland, Norge och Danmark står näst på tur. 

– Hela Norden står inför samma utmaningar vad gäller fastighetsfinansiering, så för oss är det ett naturligt steg att ta. 

Fortsatt uppgång på fastighetsmarknaden 
Tessin har låtit genomföra en undersökning där 1 400 fastighetsinvesterare svarade på frågor om bostadsmarknaden. 54 procent tror att bostadspriserna kommer att fortsätta öka under 2017. Endast 3 procent tror på sjunkande bostadspriser i år. 51 procent tror att bostadspriserna förblir oförändrade under 2018, samtidigt som 34 procent fortfarande tror på en utveckling i uppåtgående riktning

– Fastigheter fortsätter att vara populärt bland investerarna. En av förklaringarna kan vara att många vill sprida sina risker och placera i en tillgång som inte påverkas av börsens nyckfullhet. Och då är fastigheter ett bra alternativ, säger Jonas Björkman.

  • Intresserad av att investera? 

  • Tessin.se släpper kontinuerligt intressanta projekt att investera i. Du kan registrera dig för Tessins nyhetsbrev och på så sätt bevaka nya projekt som lanseras på plattformen. 

  • Bevaka projekt från Tessin. 

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.