Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 4 feb 2015

Bra läge för Asien och Europa

Söderberg & Partners har släppt en ny fondanalys. Bolagets fondexpert Walter Nuñez lyfter fram Europa och Asien och tipsar om enskilda fonder.

Under fjolåret steg den amerikanska aktiemarknaden kraftigt. Avkastningen för svenska fondsparare blev extra god i och med att den amerikanska dollarn ökade i värde mot den svenska kronan. Men högre värderingar av amerikanska bolag medför att Walter Nuñez manar till försiktighet. 


– USA:s ekonomi är stark och drar den globala ekonomin åt rätt håll. Bolagens goda lönsamhet kommer att hålla i sig. Men problemet är att värderingarna i vissa bolag börjar bli ansträngda, vilket innebär att det kan finnas en nedsida. Dessutom finns det andra marknader som enligt vår bedömning kan utvecklas starkare, säger Walter Nuñez. 


Europa är en sådan marknad. Men hittills har varken den europeiska ekonomin eller börserna uppvisat någon vidare god utveckling. Men det kan ändras. 


– ECB har tryckt ordentligt på gaspedalen till skillnad mot Fed som trappat ned sina penningpolitiska stimulanser. En svag euro och lågt oljepris bidrar också till att börsbolagen förväntas gå bra, säger Walter Nuñez.


Bästa europafonderna

Den fondanalys som Walter Nuñez och hans kollegor har genomfört av Europafonder har mynnat ut i två ”Top pics”: UBS European Opportunities och Invesco Pan European Structured Equity, se faktaruta. 


– Båda fonderna har goda möjligheter att prestera bättre än andra Europafonder den närmaste tiden. UBS:s fond placerar i små och medelstora bolag. Fonden placerar fritt från index och väljer de bolag, sektorer och länder som förvaltaren anser är bäst, säger Walter Nuñez. 


Invescos fond är en bred kvantitativ fond. 

– Den lämpar sig väl på dagens marknad som präglas av en del osäkerhet. Dessutom har även denna fond bra avkastningshistorik och har presterat bättre än genomsnittet kategorin, säger han. 


Asienfonder med potential

En stigande dollar och ett lägre oljepris har drabbat oljeproducerande länder som Brasilien. Ryssland har dessutom påverkats negativt av sanktioner och en rubel i fritt fall. Men det finns även tillväxtmarknader som kan gynnas av det låga oljepriset. Och de finns framför allt i Asien, enligt Walter Nuñez. 


– Många asiatiska bolag gynnas av lägre råvarukostnader som ett lågt oljepris. Det låga oljepriset pressar dessutom ned inflationstrycket, vilket är bra för ett land som till exempel Kina, säger han. 


Templeton Asian Smaller Co och Allianz Emerging Asia Equity är de två Top pics som Walter Nuñez rekommenderar. Templetons fond placerar i värdebolag och ofta framgångsrikt i länder och sektorer som är förbisedda av andra placerare, enligt Walter Nuñez. Allianz fond placerar främst i tillväxtbolag. 


– Båda fonderna har god historik. Allianz fond är bredare än Templetons och placerar främst i de mer unga asiatiska tillväxtländer och har därmed inte lika stort fokus på till exempel Hongkong och Singapore, säger han.  • Fakta: Söderberg & Partners Top picks
  • • UBS (Lux) ES Eurp Opp Uncons
  • • Invesco Pan European Structured Equity
  • • Templeton Asian Smaller Co
  • • Allianz Emerging Asia Equity

 


Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.