Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Publicerad 1 mar 2017

Beställ sammanställning över fjolårets börsnoteringar

Investerarbrevet leder vägen Börsvärlden har sammanställt hur 79 börsnoteringar – IPO:er – på den svenska marknaden utvecklades under 2016 och fram till slutet av januari i år. Resultatet visar att den som deltog i alla börsnoteringar har gjort en god investering. Investerarbrevet har hela sammanställningen som du kan beställa kostnadsfritt.

Mer långsiktiga investerare kan glädjas åt en medeluppgång på 45 procent, skriver Börsvärlden. Kursskillnaden är beräknad utifrån teckningspriset och aktiens utveckling fram till den 23 januari 2017. Bland vinnarna återfinns Dividend Sweden (460%), Invent Medic (377 %), Cellink (193 %), Plejd (215 %) och Raybased (209 %), se tabell.

Av de 13 bolag som har kursdubblats eller mer hade samtliga utom två en positiv första handelsdag, skriver Börsvärlden. 

Vinnarna den första handelsdagen
Med en uppgång på 311 procent var Raybased det bolag som steg mest under introduktionsdagen, enligt Börsvärlden. Andra bolag som utvecklades mycket starkt under den första handelsdagen var till exempel Crunchfish, Cellink och Gapwaves vars kurser rakade i höjden med drygt 100 procent

För aktörer med en mer kortsiktig placeringshorisont blev den genomsnittliga kursökningen + 14 procent under den första handelsdagen och 20 procent under den första handelsveckan för samtliga IPO:er i vår sammanställning, enligt Börsvärlden.

Börsvärlden fick idén till uppslaget via Nordens största aktieforum på Facebook, ”AKTIER”, där en Excel-sammanställning över noteringar presenterades i slutet av 2016. De kontaktade upphovsmannen, Oskar Lejonberg, som uppdaterade listan med resterande IPO:er under fjolåret och dessutom räknade han om kursutvecklingen med slutdata till och med 23 januari 2017. I beräkningen tog man endast med de IPO:er som gick att teckna via Nordnet och totalt rör det sig om 79 bolag.

 
Så beställer du listan över IPO:er
Vill du få hela listan? Vänligen fyll i dina uppgifter nedan: 

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.