Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

“Dataspel utvecklade med Adventure Box plattform sprids redan nu på webbsidor där professionellt utvecklade dataspel delas”, säger Christopher Kingdon vd på Adventure Box.

Publicerad 1 dec 2019

Adventure Box gör alla till datorspelsutvecklare

Spännande Adventure Box noteras. Datorspelsbranschen växer kraftigt och är större än video och musik tillsammans. Adventure Box har skapat en plattform där personer enkelt kan skapa egna 3D-datorspel och ladda upp dem på plattformen samt även spela andras spel. Nu genomför Adventure Box en direktnotering på First North.

Adventure Box har nu över 66 000 användare och över 50 000 spel på sin plattform.

- Precis som YouTube revolutionerade film- och Tv-branschen genom att göra videokreatörer av konsumenter har Adventure Box goda möjligheter att revolutionera dataspelsbranschen genom att möjliggöra för konsumenter att bli dataspelskreatörer, säger Christopher Kingdon vd på Adventure Box. 

Nu planerar bolaget att accelerera tillväxten av intäkter och kunder genom att öka marknadsföringen.

Idag får Adventure Box intäkter genom reklam på sin plattform. Under 2020 planerar bolaget att lansera tre nya intäktsmodeller. Första kvartalet 2020 kommer Adventure Box lansera möjligheten för kreatörer att lägga till innehåll som kostar för spelare. Initialt bedöms intäkter från betalt innehåll att stå för en mindre del av intäkterna. 

Bolaget planerar även att lansera en abonnemangstjänst som tar bort reklam från plattformen och ger tillgång till mer innehåll för användaren. Dessutom planerar Aventure Box att under slutet av 2020 lansera en automatiserad intäktsdelning mellan kreatören och Adventure Box, något som bedöms ge lojalare kreatörer som kommer få betalt för sitt skapande. Samtliga intäktsmodeller kan innebära stora intäkter för Adventure Box på sikt.

Framtida möjligheter

Framöver bedömer Adventure Box att det finns stora möjligheter att öppna för integration med andra plattformar och spel. Idag finns en integration med Minecraft som ger kreatörer möjligheten att importera världar från Minecraft. Detta samarbete bedöms vara mycket viktigt och ge ett stort mervärde för användarna. 

Bolaget kommer även framöver kan vara intressant att implementera stöd för virtual reality och augmented reality.

Inte riskfritt

Bolaget är i en intressant period när de ska börja kapitalisera på deras plattform och öka antalet användare. Det är inte säkert att bolaget lyckas öka antalet användare och intäkterna i den mån som krävs för att vara lönsamma. 

Adventure Box grundades 2014 och lanserade samma år sin plattform för att spel. Sedan 2015 har det varit möjligt för användare att skapa egna datorspel, som sedan kan laddas upp på plattformen och spelas av andra. Plattformen har idag nästan 70 000 användare och över 50 000 spel.

Nu genomför bolaget en direktnotering på First North och första handelsdag är 2 december 2019. Vid bolagets senaste nyemission var kursen 7,6kr per aktie justerat för split och det ger ett bolagsvärde på 69,5 miljoner kronor.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta kaarlo.airaxin@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.