Denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

AddMovements vd Marit Sundin tar med sig sin AddSeat överallt.

Publicerad 7 jan 2015

AddSeat tilldelas innovationspris

Innovatören Marit Sundin, AddMovements grundare, har blivit utnämnd till Årets Uppfinnarkvinna 2014. Bakom utmärkelsen står Svenska Uppfinnareföreningen som vill uppmärksamma produkten AddSeat – en kombinerad Segway och rullstolssits som skapar helt nya möjligheter för den som har ett funktionshinder eller en liten rörelsenedsättning.

Vi har tidigare skrivit om bolaget AddMovement i Företagarbrevet. Det kan konstateras att verksamheten fortsätter att röra sig i en positiv riktning då bolagets vd, Marit Sundin, nu har fått ta emot ett pris för sina nytänkande idéer. Hon är den nionde kvinnan som har tilldelats utmärkelsen Årets Uppfinnarkvinna och hon fick den för sin innovativa utveckling av en rullstol. Resultatet blev en bekväm höj- och sänkbar sits till gyrostyrda fordon och stipendiesumman uppgick till 75 000 kronor. 

 

Svenska Uppfinnareföreningen motiverade utmärkelsen med att Marit har vidareutvecklat tekniken och skapat en ny produkt, som möter ett angeläget behov av frihet och självständighet. Detta på en internationell marknad med stor potential. Föreningen framhåller vidare att hon är en sann entreprenör som hittar vägar runt alla hinder, med en uthållighet och energi som är värd allas vår beundran. En stark och inspirerande förebild.


Drömmen om ett aktivt liv 

För Marits del, har uppfinningen AddSeat framförallt gjort att drömmen om ett ännu mer aktivt liv har gått i uppfyllelse.

 

– Jag har alltid levt ett aktivt liv, det har genomsyrat mig. Jag hittar lösningar på saker för att jag vill leva som alla andra här i Åre, med skidåkning och utflykter. Och när jag tittade på ett Youtube-klipp där någon hade monterat en rullstolsram på en Segway såg jag möjligheten att utveckla ett aktivt och häftigt fordon, säger Marit.


En inspirationskälla 

Som rörelsehindrad har Marit länge varit en inspirationskälla för andra personer med liknande hinder. Hon var bara tre år när hon förlorade benen i en bilolycka. Som liten gick hon med skor på händer, hoppade hage på rumpan och lekte som andra barn. I sjätte klass började hon åka alpint och kom snabbt in i en tävlingsverksamhet. Det dröjde inte länge innan hon började träna sitski med det svenska landslaget, vilket ledde till att hon bland annat vann ett OS-guld. Marit skadade dock ryggen senare och blev tvungen att sluta tävla.

 

– Att köra AddSeat påminner mycket om att åka sitski. Det är samma känsla av att sväva fram. Jag parerar, balanserar och tar mig fram över både gräsmattor, grus och uppförsbackar. Det är som att gå. Sitsen är anpassningsbar efter min kropp och jag kan komma upp i ögonhöjd med andra människor. Det är ovärderligt, berättar Marit.

 

Bolagets planer framåt

Marit byggde den första sitsen tillsammans med konstruktörer i Hedemora under 2010. Året efter startade hon firman och ett år senare hade hon säljbara produkter som visades på mässor. Planen framåt är att ge AddSeat en medicinsk CE-märkning och därför söker Marit delägare och investerare till företaget. Drömmen på sikt är att kunna utveckla en komplett produktportfölj som ger mer funktionalitet till människor och höjer deras livskvalitet. 
  • Mer information
  • Marit Sundin tilldelades stipendiet för Årets uppfinnarkvinna 2014 på internationella funktionshinderdagen den 3 december. 

  • För mer information kontakta bolagets grundare, Marit Sundin, tel. 0704-917742, marit@addmovement.se, <a target="_blank" href="http://addmovement.se/" tabindex="-1">www.addmovement.se. Det går även att läsa mer om AddMovement i <a target="_blank" href="http://www.investerarbrevet.se/pages/516" tabindex="-1">Företagarbrevet.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Prenumerera på Investerarbrevet:

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting.  Läs om hur Laika Consulting behandlar  personuppgifter här!

Fyll i din e-post nedan

MEDVERKA - Varje månad har vi över 100 000 läsare bestående av institutionella placerare, större investerare och småsparare.

Vill du synas i investerarbrevet? 

Vill du medverka kontakta katarina.stenborg@laika.se

NYHETSBREV

Prenumerera på Investerarbrevet

Investerarbrevet kommer ut en gång i månaden och varje nummer är fullmatat med placeringstips. Vi skriver om fonder, emissioner och annan information som investeraren har nytta av.

INVESTERARBREVET PRODUCERAS AV 

Laika Consulting AB

Huvudkontor:  Birger Jarlsgatan 41A   ·   111 45 Stockholm 

E-post: info@laika.se

© Copyright 2019 Laika Consulting    Om cookies    Sitemap

Följ oss gärna på sociala medier

INFORMATION

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.