investerarbrevet.se

Hela denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

I höst startar den avgörande studien

Här är aktierna med potential

Maha Energy tar in nytt kapital

Hittar guldkornen bland obligationerna

Investerarbrevet #5 2017
Välj nummer
Innehåll

Finanslunch med Söderberg & Partners och Adrigo

Publicerad 2017-05-19

Den 1 juni går den andra Finanslunchen av stapeln. Som läsare av Investerarbrevet har du möjlighet att medverka. Ämnena för dagen är hållbarhet och hedgefondsinvesteringar.

Hur får du en bra riskjusterad avkastning på en allt osäkrare aktiemarknad? Det är ett av ämnena på årets andra Finanslunch. Det andra ämnet är hållbarhet och hur du ska välja rätt i det ökade utbudet av produkter. Årets andra Finanslunch äger rum i lokalerna hos Söderberg & Partners med talare från Söderberg & Partners och Adrigo.


Kajsa Brundin och Victoria Lidén från Söderberg & Partners talar i ämnet hållbarhet. Intresset för hållbarhet och hållbara investeringar har ökat rejält på sistone. I takt med detta har antalet sparprodukter som marknadsförs som hållbara blivit allt fler. Hur vet vi att de resurser som läggs ner på dessa produkter faktiskt gör skillnad i praktiken?

 

Hur vill du att ditt kapital ska förvaltas? Kan dina sparpengar jobba för att förändra världen? Valet av fond kan ha en påverkan på både miljön samt samhället i stort. I Söderberg & Partners senaste analys Hållbara fonder granskar vi hur cirka 3200 fonder arbetar för att investera hållbart och påverka bolag att bli mer hållbara.


Göran Tornée, ansvarig förvaltare på Adrigo Asset Management, presenterar fonden Adrigo Hedge. Fokus kommer att ligga på hur investerare kan uppnå god riskjusterad avkastning i en väldigt osäker aktiemarknad.

 

Adrigo Asset Management förvaltar lågrisk-hedgefonden Adrigo Hedge som placerar i nordiska aktier. Konceptet bygger på att skapa god riskjusterad avkastning till en väsentligt lägre risk än på de nordiska aktiemarknaderna. Fonden startade 2006 och är med över 10 års historik testad i båda dåliga och goda marknader. Adrigo Hedge utsågs av Privata Affärer till Årets Hedgefond 2015. Adrigos förvaltare har stora egna investeringar i fonden och har närmare 30 års erfarenhet av aktieförvaltning. Förvaltat kapital uppgår till 2,6 miljarder kronor. 


Datum:

1 juni 2017

 

Tid:

11:45 Registrering och lunch

12:00 Söderberg & Partners

12.30 Adrigo

13:00 Avslut

 

Plats:

Söderberg & Partners

Regeringsgatan 45

 

------

Eventet vänder sig till dig som inte redan är kund hos Söderberg & Partners. För anmälan vänligen fyll i dina uppgifter nedan och klicka på boka. Ett bekräftelsemail kommer då att komma inom kort.

Samtliga event är tyvärr fullbokade eller har redan genomförts!

-
Fyll i din e-post nedan för att prenumerera på Investerarbrevet:Jonas Björkman, vd för Tessin.

Crowdfunding: Han bryter bankernas oligopol inom byggfinansiering

Oljebolaget köper nya tillgångar – genomför nyemission

Maha Energy tar in nytt kapital .

Det svenska oljebolaget Maha Energy genomför under maj en nyemission för att finansiera ett nytt strategiskt förvärv i Brasilien. Bolaget fortsätter därmed sin uttalade strategi att förvärva tillgångar med stor framtida potential.

”Vi kavlar upp ärmarna och gör analyserna själva”

Letar tillväxtcase bland småbolag .

Att förvalta en småbolagsfond ställer helt andra krav jämfört med att förvalta storbolagsfonder. Samtidigt är det bland de mindre bolagen som de största vinnarna återfinns. Möt förvaltaren vars uppgift är att vaska fram guldkornen.

Kvantfonden som parerar nedgångar och rider uppgångar

Kvantfonden som levererar.

Carlsson Norén Aktiv Allokering växlar effektivt mellan aktier, räntor och företagsobligationer. Programvaran – Timingindikatorn – som styr fondens placeringar har ett bra track record.

Aktieutdelningar: Tillväxt viktigare än faktisk utdelning

Välj aktier med låg utdelning.

När obligationer ger nästan noll i avkastning har aktier med hög utdelning blivit attraktiva. Men på längre sikt ofta är mer lönsamt att köpa aktier med låg utdelning. Och det gäller även när målet är hög årlig direktavkastning.

Investerarbrevet #5 2017
Krönikörer
Sara Louise Axelsson
Jurist, Söderberg & Partners

Framtidsfullmakt – vad är det?

Magnus Sundström
Art Director och cocktailentusiast, Laika Consulting

Månadens cocktail: Rickey

Ivan Larsen
Chief Portfolio Manager, Danske Capital

Att hitta framtidens vinnare

Walter Nuñez
Produktanalyschef Söderberg & Partners

Vi måste lära oss av Silicon Valley – del 6

"Vi letar efter bolag som leds av riktigt hängivna ledare", säger Oddbjørn Dybvad som förvaltar Odin Global och Emerging Markets

Fonder: Han letar efter inspirerande ledare

Fondproffset: ”Konsten är att sälja, inte att köpa”

Här är aktierna med potential.

Fondveteranen Gustaf Sjögren – som rattar den prisbelönade fonden Norron Active – har cashat hem på riktigt fina affärer. Han har även köpt lovande aktier.

Här är företagsobligationerna som levererar

Hittar guldkornen bland obligationerna.

Lägre risk än aktier och bättre förväntad avkastning än statsobligationer. Men det gäller att välja rätt företagsobligationsfonder. Investerarbrevet har tittat närmare på fyra intressanta fonder.

Så kan du enkelt investera i spanska fastigheter på börsen

Quartiers Properties genomför emission .

Fastighetsmarknaden på den spanska Solkusten har åter börjat visa på tillväxt. Det ska fastighetsutvecklingsbolaget Quartiers Properties dra nytta av och utvidgar därför verksamheten. Bolaget genomför en nyemission som rönt stort intresse redan innan dess att teckningsperioden börjat.

”Den viktigaste milstolpen i bolagets historia”

Viktigt steg mot marknadsgodkännande.

Bioteknikbolaget Sanionas mexikanska samarbetspartner Medix har fått tillstånd att påbörja en klinisk fas III-studie med fetmapreparatet tesofensine. Studien är ett viktigt steg mot ett marknadsgodkännande, och Sanionas vd Jørgen Drejer beskriver händelsen som den viktigaste milstolpen i bolagets historia.

Låg risk för europeiskt börskaos

Men försiktighet rekommenderas.

Fokuseringen på den politiska osäkerheten i Europa är överdriven. De makroekonomiska faktorerna väger tyngre, och dessa är överlag positiva för de europeiska ekonomierna. Men de höga värderingarna gör att det ändå kan finnas skäl för placerare att inta en viss försiktighet.

A1M Pharma ökar tempot efter emission

Påbörjar kliniska studier nästa år .

Läkemedelsbolaget A1M Pharma går nu in i en ny intensiv fas i utvecklingen av läkemedelskandidaten ROSGard. Tidigare prekliniska studier har visat på lovande resultat och i början av nästa år påbörjas kliniska studier.

Noterat läkemedelsbolag på väg in i avgörande fas

På väg mot global marknad .

Med en välfylld kassa kan läkemedelsbolaget Isofol accelerera utvecklingen. En avgörande klinisk studie av bolagets läkemedelskandidat är planerad till senare i år. Marknadslansering antas bara ligga några år framåt i tiden.

"Hundägare är beredda att betala för sina husdjur"

Stor marknad väntar bolag inom veterinärmedicin.

Det svenska bolaget Panion Animal Health är på väg att ta fram en helt ny behandlingsmetod för hundar med epilepsi. Lyckas bolaget väntar en stor global marknad. Panion ligger långt fram i utvecklingen och är nu framme vid kliniska studier.

Vaccinet som ska bota diabetes

I höst startar den avgörande studien.

Med mycket lovande preliminära resultat närmar sig läkemedelsbolaget Diamyd Medical målet att ta fram ett vaccin mot diabetes. Kapitalet från den kommande emissionen ska finansiera nästa och avgörande steg i utvecklingen. Uppnås effekten öppnar sig en miljardmarknad – i dollar.

Robothandsken greppar First North

Bioservo i samarbete med GM och Airbus.

Teknikbolaget Bioservo har stark medvind. Avtal med såväl General Motors som Airbus innebär enorma möjligheter för bolagets robothandske – Servohandsken – inom framför allt industrin där belastningsskador kan undvikas och effektiviteten höjas.

Proteserna som hjälper krigsskadade

Medicinteknikbolaget noteras på First North.

Grönt ljus från amerikanska läkemedelsverket, stark försäljning i USA och redan drygt 400 framgångsrika operationer. Framtiden för Integrum – som utvecklar och tillverkar benförankrade proteser – ser minst sagt ljus ut. Bolaget noteras på First North i mitten av maj och genomför en nyemission.

Prenumerera

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Kontakt & information

Laika Consulting
Birger Jarlsgatan 41 A
111 45 Stockholm

info@laika.se
08-440 82 40

Vill du medverka kontakta Johan Robertsson 08-440 82 40.

Om investerarbrevet.se

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se.

54c0d3078bc3d5d54022b7b4_Laika%20logo%20(7484%20RGB).png