investerarbrevet.se

Hela denna sida är en annonsbilaga med nyheter för investeraren från Laika Consulting.

Marknaden uppskattas till miljarder inom några år

Svenskt bolag in på tredje största marknaden

Ratar hela branscher

Avtal i Danmark

Investerarbrevet #10 2018
Välj nummer
Innehåll

Småbolagsjakten Live 14 november 2018

Publicerad 2018-10-21

Välkommen till den direktsända investerarträffen Småbolagsjakten Live! Under eftermiddagen och kvällen har du möjligheten att träffa 12 intressanta småbolag. Du kan antingen vara med på plats i Stockholm eller titta på eventet live och ställa dina frågor via Facebookgruppen Aktier - Småbolagsjakten.

Småbolagsjakten Live filmas och direktsänds på Facebookgruppen Småbolagsjakten, Nyhetsbyrån Direkts Youtube-kanal och på Investerarbrevet.se. Du kan även vara med plats på GT30 i Stockholm. Anmäl dig till eftermiddagspasset, kvällspasset eller båda två passen via formuläret längst ner. Anmälan sker längst ner på sidan. Ta gärna med en gäst men antalet platser till eventet är begränsade så principen först till kvarn gäller!Plats: GT30, Bond, Grev Turegatan 30, Stockholm

Program eftermiddagspass

15.15 Registrering

15.30 Välkommen

15.35 Azelio har tagit fram en unik lösning för distribuerad lagring av solenergi

Azelios lösning möjliggör produktion av hållbar elektricitet under dygnets alla timmar till en mycket låg kostnad. Systemet är även skalbart och kostnadseffektivt redan från små installationer. 
Potentialen globalt för lösningen är enorm. Sedan lanseringen av en demonstrator i juni 2018, har förfrågningar inkommit från ca 50 länder. Azelio ha ca 80 anställda med utveckling och produktion i Sverige samt kontor i Marocko och Kina. Sedan starten 2008 har bolaget tagit in investeringar för utveckling på över en miljard SEK.


15 55 Ridercams system förevigar besök i nöjesparker och på fotbollsmatcher

Ridercam har under 10 års tid utvecklat ett digitalt videosystem för att fånga, spara och distribuera högupplösta raminnen från häftiga upplevelser i nöjesparker världen över – High Definition Memories (HDM).  Ridercam HD 4.0 omfattar inte bara digital video i HD och riktad ljudupptagning utan även marknadsföring, försäljning och leverans. Filmerna som kunderna köper kan laddas ner i högupplöst version på egen dator eller delas direkt på sociala medier som Twitter, Facebook och andra.  System är inte bara tekniskt avancerat utan även robust för att klara alla möjliga påfrestningar, temperaturskillnader, g-krafter samt certifierat för säkra installationer på berg- och dalbanor världen över. Bolaget system har installerats på ett flertal nöjesparker och är nu redo att lanseras globalt på en bredare skala. För att finansiera en ökad produktionstakt som skall möta bolagets ökade efterfrågan avser bolaget att notera aktien på Nasdaq First North och i samband med detta ta in ca 20 MSEK för att effektuera orderstocken.


16.15 Alzinova tar kampen mot Alzheimers sjukdom

Omkring 30 miljoner människor lider i dag av Alzheimers sjukdom. Till 2050 förväntas antalet öka till 95 miljoner.  Den viktigaste anledningen är att befolkningen blir äldre och att effektiva läkemedel saknas. Alzinova, som är noterat på Spotlight Stock Market, har kommit långt i utvecklingen av ett vaccin mot sjukdomen. Under nästa år påbörjas kliniska studier.  


16.35 D&Company stöper om optikbranschen med sin digitala plattform, Idun 
D&Company är ett snabbväxande mjukvaruföretag med en internationellt skalbar produkt som hjälper optikerbranschen att förbättra både lönsamhet och kundupplevelse på ett effektivt sätt. Med plattformen Idun erbjuds optikerna webbsida, e-handel, digital kommunikation och supporteras av de ledande leverantörerna i branschen.


16.55 Paus fika

Program kvällspass

17.15 Insplorion – bolaget som kan revolutionera elbilsmarknaden
Insplorion, som är noterat på Spotlight Stock Market, är ett teknikbolag som ligger långt fram inom nanotekniken. Bolaget är mest uppmärksammat för sitt batterisensorprojekt som förväntas få stor betydelse för den växande elbilsmarknaden, en marknad där Insplorion har ingått i flera internationella samarbeten. Men bolaget säljer också ett egenutvecklat mätinstrument, samt utvecklar en sensor för mätning av luftkvalitet. Det sistnämnda projektet har uppmärksammat stort i bland annat Kina där storstädernas luftföroreningar är ett växande och allt mer uppmärksammat problem.

17.35 Kopy Goldfields prospekterar guld i Ryssland  på väg att ro hem en storaffär
Kopy Goldfields, som är noterat på First North, är ett svenskt guldprospekteringsbolag verksamt i Ryssland. Affärsidén är att skapa värde genom att identifiera och förvärva guldprojekt med hög potential, och prospektera dessa tills de kan säljas eller utvecklas vidare med en samarbetspartner. Bolaget har nu för avsikt  att genomföra  en ny storaffär genom att sälja joint venture-projektet Krasny, där prospekteringen har påvisat stora guldförekomster. Går affären i lås så blir det ett rejält ekonomiskt lyft och ett bra avstamp inför kommande prospekteringsaktiviteter.17.55 C.A.G  - konsultbolaget som skapar långsiktigt värde för sina kunder

Konsultbolaget C.A.G är verksamt inom IT-management, systemutveckling, drift & förvaltning och utbildning, med fokus mot Bank & Finans, Hälsa, Vård & Omsorg samt Försvar. Med stor passion för utveckling arbetar C.A.G för att skapa långsiktigt värde för sina kunder och för att varje konsult ska trivas och växa i sin roll. Hos C.A.G finns såväl omfattande strategi- som implementationskompetens och bolaget kan därför hjälpa sina kunder med både små som stora projekt. C.A.G har cirka 320 anställda, fördelade på 11 operativa dotterbolag men under ett gemensamt varumärke.


18.15 Redsense Medical allt större spelare på mediciteknikmarknaden
Redsense Medical har utvecklat ett optiskt system som varnar för blödning vid dialysbehandlingar. Blödningar vid just dialysbehandlingar kan i värsta fall vara livshotande, vilket gör det ytterst viktigt att dessa upptäcks i tid. Den största marknaden är i USA, där bolaget har knutit till sig flera kliniker och distributörer. Detta, tillsammans med en stigande försäljning också i Europa, har lett till stadigt ökade intäkter för bolaget. Redsense Medical är noterat på First North.

18.35 Paus wrap och vin/öl19.00 Cyxone är ett biofarmaceutiskt företag

Cyxone är verksamt inom utveckling av läkemedel baserade på en typ av naturliga växtproteiner, så kallad cyclotider för autoimmuna och andra sjukdomar. Bolagets målsättning är att utveckla en stark läkemedelsportfölj med innovativa och effektiva behandlingsmetoder för att minska biverkning och bromsa sjukdomsutvecklingen för att förbättra livskvalitén för personer med svåra immunologiskt orsakade sjukdomar. Bolagets utvecklingsportfölj består av Rabeximod i kliniskt fas II-program för ledgångsreumatism och T20K som snart är i klinisk fas I för multipel skleros (MS).19.20 Axolot Solutions renar och återvinner vatten
Axolot Solutions Holding AB är ett svenskt miljöteknikföretag som säljer system för industriell vattenrening. Det görs genom att erbjuda en egenutvecklad patenterad lösning som bygger på en väl beprövad grundteknologi. Axolot Solutions vattenrening är kostnadseffektiv och möjliggör recirkulation av vattnet. Detta innebär en minimal belastning på miljön. Bolagets patenterade teknologi gör att industrin tryggt kan möta framtidens utmaningar inom vattenområdet och smidigt kan klara sin vattenrening. Detta blir viktigare i takt med att kraven från myndigheter och andra intressenter i omvärlden ökar. Reningen sker momentant och vattnet kan därefter recirkuleras. Axolot Solutions lösning kan enkelt installeras i befintliga anläggningar. Personerna på och bakom Axolot Solutions har stor erfarenhet av att arbeta i och med industrin på ledande nivåer. Bolaget har nyligen tagit in nytt kapital via två nyemissioner och har ansökt om listning på Nasdaq First North, vilket förväntas ske under hösten 2018.

19.40 Red Reserve Entertainment - Europas första noterade e-sportklubb 

Red Reserve, som är noterat på Spotlight Stock market, bedriver klubbverksamhet inom några av de största spelen inom e-sport. Bolaget har redan världsledande lag i de populära e-sportspelen CS:GO, Call of Duty, Hearthstone och Rocket League och flera lag planeras att introduceras framöver. Runt e-sporten byggs en infrastruktur och ett ekosystem som omfattar hård- och mjukvaruprodukter, stora turneringar med miljonpublik, prispengar i mångmiljonklassen, megastjärnor och lag med miljon-reach på social media och där planerar Red Reserve att bli en av dem största i världen. Som aktieägare i Red Reserve får du möjlighet att ta del av en actionfylld, spännande och expansiv bransch. Följ Red Reserves väg mot toppen i Europas första noterade e-sportklubb


20.00 Ecoclime Group levererar resultat

 Ecoclime Group är en svensk ledande leverantör av fastighetsteknologi för återvinning, laddning, lagring, utvinning och distribution av återvunnen och förnybar termisk energi. Bolaget bidrar till en hållbar framtid genom att minska fastigheters behov av köpt och tillförd energi, samtidigt som inomhuskomforten blir bättre. Bolagets produkter och cirkulära energisystem gör det möjligt för fastighetsägare att ta till vara på egen återvunnen och förnybar energi, med lägre kostnader, ökad hållbarhet och nöjdare hyresgäster som följd.20.20 Mingel snacks öl/vin21.00 Slut

____________________________________________________
Anmäl dig till eventet genom markera passet du önskar gå på så att det blir gulmarkerat. Fyll sedan i dina uppgifter i formuläret och klicka på Boka. Kom ihåg att även anmäla eventuell medföljande gäst.

Samtliga event är tyvärr fullbokade eller har redan genomförts!
-Fyll i dina uppgifter för att slutföra följande bokning
Väntlista
Måndagen den 1 oktober klockan 20:00 - 21:00
Jag önskar även att kostnadsfritt prenumerera på Investerarbrevet.
Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här
Eventet är tyvärr fullbokat.

Denna artikel är information från Laika Consultings kund. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Fyll i din e-post nedan för att prenumerera på Investerarbrevet:
Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter härInsplorion inleder samarbete med ABB

Certico expanderar och gör företag mer lönsamma med sin tjänst Healthylane

Breddar ägandet och expanderar.

Certico kan svart på vitt visa att de sänker sina kunders sjukfrånvaro med upp till 40 procent. Det är en viktig förklaring till att efterfrågan på bolagets tjänst Healthylane ökar. Nu lägger bolaget in en ännu högre växel.

Storaffär ekonomiskt lyft för svenska guldbolaget

Lovande avstamp.

Det svenska guldprospekteringsbolaget Kopy Goldfields är på väg att ro hem en verklig storaffär i Ryssland. Går affären i lås så blir det ett rejält ekonomiskt lyft och ett bra avstamp inför kommande prospekteringsaktiviteter.

Succéstart för Adrigos nya hedgefond

Kanonstart för Adrigos nya fond.

Adrigos Small & Midcap hedgefond har fått en kanonstart. Sedan starten i oktober i fjol har den stigit med hela 16 procent. Här berättar förvaltaren Staffan Östlin vad som ligger bakom framgången och hur han ser på den närmaste framtiden.

Svenska Bostadsfonden expanderar – tar in mer kapital

Investerar i hyresfastigheter.

Svenska Bostadsfonden har identifierat många spännande hyresfastigheter på marknaden och har därför beslutat om en nyemission. Kapitalet investeras i hyresfastigheter på små och medelstora orter med bra kommunikationer till regionhuvudstäder. Den årliga målavkastningen för fonden är 6 – 9 procent.

Investerarbrevet #10 2018

Investerarbrevet #5 2019

Investerarbrevet #4 2019

Investerarbrevet #3 2019

Investerarbrevet #2 2019

Investerarbrevet #1 2019

Investerarbrevet #12 2018

Investerarbrevet #11 2018

Investerarbrevet #10 2018

Investerarbrevet #9 2018

Investerarbrevet #8 2018

Investerarbrevet #7 2018

Investerarbrevet #6 2018

Investerarbrevet #5 2018

Investerarbrevet #4 2018

Investerarbrevet #3 2018

Investerarbrevet #2 2018

Investerarbrevet #1 2018

Investerarbrevet #12 2017

Investerarbrevet #11 2017

Investerarbrevet #10 2017

Investerarbrevet #9 2017

Investerarbrevet #8 2017

Investerarbrevet #7 2017

Investerarbrevet #6 2017

Investerarbrevet #5 2017

Investerarbrevet #4 2017

Investerarbrevet #3 2017

Investerarbrevet #1 2017

Investerarbrevet #2 2017

Investerarbrevet #12 2016

Investerarbrevet #11 2016

Investerarbrevet #10 2016

Investerarbrevet #9 2016

Investerarbrevet #7 2016

Investerarbrevet #8 2016

Investerarbrevet #5 2016

Investerarbrevet #6 2016

Investerarbrevet #4 2016

Investerarbrevet #2 2016

Investerarbrevet #3 2016

Investerarbrevet #1 2016

Investerarbrevet #12 2015

Investerarbrevet #11 2015

Investerarbrevet #8 2015

Investerarbrevet #9 2015

Investerarbrevet #10 2015

Investerarbrevet #7 2015

Investerarbrevet #6 2015

Investerarbrevet #11 2014

Investerarbrevet #12 2014

Investerarbrevet #1 2015

Investerarbrevet #2 2015

Investerarbrevet #3 2015

Investerarbrevet #4 2015

Investerarbrevet #5 2015

Investerarbrevet #10 2014

Investerarbrevet #9 2014

Investerarbrevet #7 2014

Investerarbrevet #8 2014

Einride Bio

Endast i nyhetsbrevet

Investerarbrevet #2 2013

Investerarbrevet #3 2013

Investerarbrevet #4 2013

Investerarbrevet #5 2013

Investerarbrevet #6 2013

Investerarbrevet #7 2013

Investerarbrevet #8 2013

Investerarbrevet #9 2013

Investerarbrevet #10 2013

Investerarbrevet #11 2013

Investerarbrevet #12 2013

Investerarbrevet #1 2014

Investerarbrevet #2 2014

Investerarbrevet #3 2014

Investerarbrevet #4 2014

Investerarbrevet #5 2014

Investerarbrevet #6 2014

Investerarbrevet #6 2012

Investerarbrevet #1 2013

Investerarbrevet #5 2012

Investerarbrevet #4 2012

Investerarbrevet #3 2012

Investerarbrevet #2 2012

Investerarbrevet #1 2012

Krönikörer

"Vi letar ofta efter mindre obligationslån som ännu inte har upptäckts av de större fonderna", säger Regimantas Valentonis, som förvaltar räntefonden INVL Emerging Europe Bond.

Han navigerar rätt bland Östeuropas obligationsmarknader

Ryskt guld glimrar

Svenskt bolag in på tredje största marknaden.

Guldgruvindustrin i Ryssland tillhör de mest expansiva i världen och är samtidigt den ryska industrisektor som är mest integrerad med omvärlden. Svenska bolaget SStarGold Resources ser potentialen och inför en intensifierad satsning tar bolaget in nytt kapital i en nyemission.

”Att våga välja bort är en styrka hos en fondförvaltare”

Ratar hela branscher.

Det säger Guy Wagner, VD på BLI – Banque de Luxembourg Investments som besöker Stockholm för att träffa existerande och potentiella kunder på den lokala partnern Intervalors kontor i Stockholm.

Utbildning: Så lär du dig handla med optioner

Investerarbrevet i samarbete med Carl Björkegren.

Varför ska en aktieförvaltare sitta och justera sin portfölj med en skruvmejsel? Då är det bättre att använda hela verktygslådan. Möt derivatexperten Carl Björkegren vars affärsidé är att utbilda såväl privata som institutionella placerare om hur en aktiv förvaltning kan bli effektivare med hjälp av optioner och terminer. Inom kort kommer hans kurs till webben.

Dags att skilja ut de asiatiska guldkornen

Asienanalytiker positiva trots ökad osäkerhet.

Hittills i år har marknadsläget ändrats radikalt för de asiatiska aktiemarknaderna. Stigande volatilitet, högre räntor och ökade spänningar vad gäller handelsrelationer är några faktorer som ändrat förutsättningarna. I en intervju ger två experter från HSBC Global Asset Management sin syn på marknaderna i Asien.

Nordic Iron Ore listas på First North

Sitter på stora järnmalmsfyndigheter.

Gruvutecklingsbolaget Nordic Iron Ore noterades på Nasdaq First North den 1 oktober. I juni genomfördes en framgångsrik företrädesemission. Bolaget har siktet inställt på att bryta och sälja högvärdig järnmalm för den globala marknaden redan om tre år.

Framgångsrik kamp mot vanlig cancerform

Genomför företrädesemission inför fas 2-studie.

Med nya internationella samarbetsavtal och lovande kliniska studier ser framtiden ljus ut för medtechbolaget Spectracure. Inför den fortsatta utvecklingen av en behandlingsmetod av prostatacancer tar bolaget in nytt kapital i en nyemission samt förbereder ett listbyte till Nasdaq First North.

Ska förhindra världens vanligaste dödsorsak

Noterat

Det går bra för forskningsbolaget Cereno Scientific. Efter positiva resultat från bolagets fas I-studie, accelererar Cereno utvecklingen av läkemedelskandidaten CS1. Målet: att utveckla ett nytt läkemedel för att förebygga trombos (blodpropp) – världens vanligaste dödsorsak.

"Avkastning och hållbarhet går hand i hand"

Hittar rätt bland hållbara bolag.

SPP Global Solutions – tidigare SPP Global Topp 100 – har levererat starkt under åren. Här berättar förvaltaren om vad som drivit avkastningen och vilken typ av bolag han investerar i. Morningstar har utsett fonden till mest hållbara globalfond.

Bolaget som löser stort samhällsproblem

Avtal i Danmark.

Felmedicinering och kassering av läkemedel är ett stort och växande problem inom vården och omsorgen. Svenska medicinteknikbolaget MedicPen har utvecklat en unik metodik för att kraftigt reducera dessa problem och därmed både öka följsamheten och spara pengar. Bolaget vann i fjol en upphandling i Danmark och genomför nu en nyemission för att säkra kommande leveranser.

Systemhus noteras till våren – gör mindre pre-IPO

Tjänar pengar på hyresrätter.

Fastighetsutvecklaren Systemhus planerar för en notering i februari 2019 och behöver nu förstärka organisationen för att kunna möta den rejäla ökningen av inkommande projekt. Systemhus genomför därför en nyemission på 7 miljoner kronor och startar samtidigt det nya affärsområdet Crypto Properties.

Tillväxtmarknader: Varför UBS AM allokerar mer än 30 procent till Kina

Ser möjligheter i Kina.

"Varje gång Donald Trump twittrar påverkar det mina investeringar". Det berättar Geoffrey Wong som förvaltar UBS Global Emerging Markets Opportunity, en AAA-ratad fond hos Citiwire.

Så sätter du guldkant på ditt sparande

Fonden som sätter guldkant på ditt sparande.

Med bolag som Ferrari, LVMH och Prada har fonden Pacific Extraordinary Brands skapat en avkastning på över 50 procent sedan starten för drygt två år sedan. Här berättar förvaltaren Mattias Gromark om varför investeringar i lyxbolag är intressant samt vilka som är favoriterna inom detta exklusiva segment.

De ligger först med framtidens annonsering

Marknaden uppskattas till miljarder inom några år.

Med den oerhört snabba utvecklingen av medium som virtual reality och augmented reality följer också oanade möjligheter när det gäller annonsering. Svenska Adverty ligger i framkant i en marknad som växer lavinartat. När bolaget nu intensifierar den kommersiella fasen genomförs en nyemission inför en notering på First North.

Söderberg & Partners Summer Camp 2018 – en riktig succé!

Glada och studiemotiverade ungdomar.

För femte året i rad arrangerade Söderberg & Partners Summer Camp och det blev som vanligt en riktig succé! I somras fick 100 studiemotiverade ungdomar en kostnadsfri lägervecka där undervisningen blandades med roliga aktiviteter och inspirerande föreläsningar och där ungdomarna skaffade nya vänner för livet.

Den klimatsmarta investeringen som ger hög avkastning

Solenergibolaget ger ut högavkastande obligation.

Nu finns en unik möjlighet för svenska placerare att vara delaktiga i energiomställningen i världens näst största ekonomi och samtidigt få en mycket attraktiv avkastning – över åtta procent per år i fem år.

Nytt bolag på börsen: ”Vi har en extremt god hävstång”

Tar marknaden med storm.

Jetty – som har utvecklat och säljer affärssystem för event management – expanderar kraftigt. Men tillväxtresan är bara i sin linda. Nu stundar internationell expansion, emission och notering på Spotlight.

Investerarafton 9 oktober

Event.

Investerarbrevets prenumeranter är välkomna till Investerarafton! Lyssna på Spiffbet och Kaydence Pharma. Du har möjlighet att ställa frågor direkt till talarna.

Maha Energy bjuder in till aktieägarträff

Träffa Maha Energy.

I mitten av oktober får alla aktieägare samt även andra intresserade möjligheten att träffa styrelse och ledning för Maha Energy. Bolagets senaste kvartalsrapport tillhör de ämnen som kommer att tas upp på träffen.

Prenumerera

Som prenumerant får du varje månad Investerarbrevet samt inbjudningar till våra event och erbjudanden från våra samarbetspartners. Investerarbrevet produceras av Laika Consulting. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Kontakt & information

Laika Consulting
Birger Jarlsgatan 41 A
111 45 Stockholm

info@laika.se
08-440 82 40

Vill du medverka kontakta Johan Robertsson 08-440 82 40.

Om investerarbrevet.se

Investerarbrevet är ett nyhetsbrev som produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Investerarbrevet skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida www.laika.se. Läs om hur Laika Consulting behandlar personuppgifter här.

54c0d3078bc3d5d54022b7b4_Laika%20logo%20(7484%20RGB).png